Redactie
Redactie Inspiratie 19 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Genieten: restaurant Taiko zet de king crab in de hoofdrol

Taiko in het Amsterdamse Conservatorium Hotel is één van onze favoriete restaurants. Chefkok Schilo van Coevorden zet elk jaar een nieuw ingrediënt in de spotlights, en ditmaal is dat de red king crab.

De koninklijke king crab, of rode koningskrab, dankt zijn naam aan zijn rode kleur, die ook na het koken goed te zien blijft. De smaak is zoet en ontzettend mals.

Ze komen voornamelijk uit Alaska en Noorwegen, en die laatste wateren zijn ook de plek waar Schilo, samen met visbedrijf Jan van As, zijn delicate krabben vandaan haalt. Mét viskeurmerk, overigens.

Goedkoop is deze krabsoort allerminst, daarom zal er ook geen volledig krab-menu bij Taiko te bestellen zijn, want dit zou aardig in de papieren lopen. Wel zullen een aantal krabgerechten de menukaart sieren, die zowel los te bestellen als in Schilo’s chef’s menu te proeven zijn.

Wij mochten alle gerechten die de chef bedacht met king crab in de hoofdrol alvast proeven. We nemen jullie aan de hand van onze foto’s mee door alle gerechten.

Zelf proeven?

Nieuwsgierig geworden naar deze verrassende bereidingswijzen van de red king crab? Tot en met 18 september 2018 kun je in Taiko genieten van het speciale 12-gangen “Ingrediënt of the Year” Omakase menu à € 115,- waarbij voor de krab een glansrol is weggelegd. Voor meer informatie en reserveringen: www.taikorestaurant.nl.

De mooiste gerechten van Taiko met king crab in de hoofdrol

King crab met siroop van krab, zeegroenten (zoals salty fingers) en zwarte peper
King crab met rozen, vlierbloesem en besjes
Onze favoriet: king crab met edamame hummus (!), worteltjes en miso
Gyoza gevuld met krab, tamarinde en kimchi
Gemarineerde tomaatjes met gember, Thaise basilicum en rode peper
De bekende Taiko cappuccinosoep, ditmaal met king crab, kokosnoot en pinda (kortom: een crabbuccino!)
Tartaar van king crab met een groene currysorbet en nootjes (in één woord: fantastisch)
Nigiri met gerookte king crab
Een flinke Royale Cabanon oester (een broertje van de Gillardeau oester), ingelegd in soja, met een gepekelde eidooier
Het enige gerecht met vlees: gestoofde kalfswangen met gebarbecuede krab
“Home of the crab” als dessert, met onder andere matcha-ijs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.