Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg België 15 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Hier eet je de lekkerste bao’s (steamed buns) van Brussel

Een waarschuwing vooraf: als je nog geen trek had, ga je het nu krijgen. Want bij Baogo in Brussel eet je de allerlekkerste bao’s (steamed buns). Wat ze hier doen: de klassieke burger kruisen met de Aziatische, gestoomde bao. Dat resulteert bijvoorbeeld in een Cheeseburger Bao of een Beef Brisket Bao We hadden je toch gewaarschuwd?

Er zijn in deze tijd meer burgerrestaurants dan pinautomaten. Maar de burgers die we bij Baogo in Brussel zagen, hebben we nog nergens anders gezien.

Baogo bao's Brussel

Aziatisch meets Amerikaans

Wat ze hier doen: zachte, gestoomde bao-broodjes matchen met creatieve burger-recepten. Aziatische fusion meets Amerikaanse burger, als het ware. Zo komt het dat je hier een Beef Brisket Bao Burger kunt bestellen: Amerikaans brisket-vlees op een zacht, lichtzoete bao bun.

Die Beef Brisket Bao bestaat uit slow cooked brisket-vlees met citroengras en gember, kimchi, ingelegde radijs en koriander.

Bao Burgers

Nog meer lekkere Bao Burgers die ze hier op het menu hebben staan: de Cheeseburger Bao bijvoorbeeld, bestaande uit een burger met Cheddar, sla, tomaat, rode ui, pickles en huisgemaakte burger-saus.

Wij zijn ook razend benieuwd naar de Panko Chicken Bao met knapperige gefrituurde kip, Aziatische salade, ingemaakte rode ui, koriander en Sricha-mayo. Of nee wacht, doe toch maar de Prawn Katsu Bao: een pittige garnalenburger met venkel, dille en komkommersalade, koriander en Sriracha-mayo. We kunnen niet kiezen!

Spicy fries

Goed om te weten: de broodjes voor de bao’s worden hier vers gemaakt. Daarbij mag je ook nog zelf kiezen welke frietjes je erbij wilt. Kies uit klassieke frites, zoete aardappelfrietjes of de Xian Spicy Fries (met pittige Aziatische kruiden).

En Baogo heeft natuurlijk nog meer op het menu. Denk aan een ricebowl tjokvol groenten, Koreaanse kippenvleugeltjes en Pulled Pork Garlic Fries.

Je vindt Baogo aan de Rue Grétry 48 in Brussel. Kijk voor meer info op de website.

Baogo chicken wings
Baogo bao's
Bron: Baogo
bao's Brussel
Bron: Baogo

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.