Tessa Ham
Tessa Ham Restaurants 10 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

De Delf in Delft is het ideale restaurant voor mensen die niet kunnen kiezen

Ben jij ook zo’n twijfelkont die bij het bekijken van de menukaart eeuwen kan wikken en wegen, omdat je simpelweg alles wel zou willen nemen? Wij zijn hier ook schuldig aan. Daarom waren we ook zo blij toen we de hotspot De Delf in het romantische Delft tegenkwamen.

Hier bestel je meerdere gerechten, die je vervolgens met de hele tafel deelt. Een beetje het idee van tapas dus, maar dan op z’n Hollands!

Het gezellige Delft

Voor de mensen onder ons die niet zulke topografische sterren zijn: Delft ligt tussen Den Haag en Rotterdam in. Wij noemen het ook wel de miniatuurversie van Amsterdam.

Door zijn grachten heeft het de charme van Amsterdam, maar – gelukkig – is het een stuk minder druk. Ook duiken er steeds meer hippe boetiekjes en hotspots in Delft op.

Ook als je geen Delftenaar bent, is het daarom de moeite om deze gezellige stad te bezoeken. Doe dan ook zeker De Delf aan. Het restaurant is het kleine broertje van het Stads-Koffyhuis, een begrip in Delft.

Vergis je niet: De Delf heeft een geheel nieuw concept. Maar natuurlijk wel met de kwaliteit die je van de grote broer gewend bent.

De Delf in Delft
Bron: De Delf De Delf

De Delf is een stuk stoerder dan je van het Stads-Koffyhuis gewend bent. De indeling van het restaurant kunnen we het beste omschrijven als industrieel. Je vindt er veel hout, een stalen kast, schoolstoeltjes en leren stoelen.

Ook zijn er genoeg Delftse invloeden te vinden: er liggen bijvoorbeeld kleine Delfts blauwe tegeltjes rondom de bar.

Lunchen bij De Delf

Je kunt de hele dag bij De Delf terecht. Na het bekijken van de menukaart is de kans groot dat je dat ook wilt. Zo vind je op de lunchkaart bijvoorbeeld de ‘Flower power’: bruin meergranenbrood met gerookte kipfilet en truffelmayonaise, mangosalsa, bloemkoolroosjes en bloemen.

Maar ook de ‘Bravocado’ is favoriet: brood met avocado in tempura met tomaat, koolsalade, krokante maïskorrels en limoendressing.

Misschien wel het mooiste broodje in ons lunchassortiment: de Flower Power! Een lekker zuurdesembrood met gestoofde kippendijen, mangosalsa, bloemkoolroosjes en eetbare viooltjes. Een heerlijk, zomers broodje! #dedelf #lunch #flowerpower #delft #oudedelft #lekkerlunchen #bloemen #flowers

42 Likes, 2 Comments – De Delf (@de_delf) on Instagram: “Misschien wel het mooiste broodje in ons lunchassortiment: de Flower Power! Een lekker…”

De menukaart van De Delf

Toch vinden wij de borrel en het diner zo mogelijk nog verleidelijker. We stipten het al even aan, maar bij De Delf gaat het hierbij namelijk om samen delen.

Je bestelt hier planken waar meerdere gerechten op te vinden zijn, die je vervolgens met de hele tafel deelt.

Dineren zoals ze het in het zuiden van Europa dus zo goed kunnen: gezellig samen van veel soorten gerechten proeven. Mét een lekkere borrel erbij natuurlijk.

Je kunt een plank van de kaart bestellen, maar ook zelf één samenstellen met al je favoriete gerechten.

Met wie zou jij bij ons een heerlijke dinerplank willen delen? Tag jouw favoriete tafelgenoot en win een plank voor 2! #followersonly #Delft #dedelf #win

49 Likes, 15 Comments – De Delf (@de_delf) on Instagram: “Met wie zou jij bij ons een heerlijke dinerplank willen delen? Tag jouw favoriete tafelgenoot en…”

Het samen delen gebeurt wel op z’n Hollands: met gerechten als witlof met peer en blauwe kaas, gevulde portobello, een gamba pannetje, runderstoof, varkensmedaillons of flat iron steak.

Bij De Delf hoef je nooit meer verlekkerd naar het bord van je buurman te staren met de gedachte dat je toch misschien beter dát had kunnen bestellen.

De derde dinerplank die we aan u voorstellen is de naamdrager van ons restaurant: Plank De Delf! Gevuld met gestoofde kalfswangen, groentetorentjes, flat iron steak en groene asperges met cherrytomaatjes! Natuurlijk geserveerd met twee lekkere porties friet, zoete aardappelfriet of een kleine salade. Eet smakelijk! #dedelf #delft #oudedelft #vlees #veggies #diner

49 Likes, 1 Comments – De Delf (@de_delf) on Instagram: “De derde dinerplank die we aan u voorstellen is de naamdrager van ons restaurant: Plank De Delf!…”

Het adres van De Delf

Delf is een verouderd woord voor ‘gracht’ en dat is dan ook precies waar het restaurant te vinden is: in een karakteristiek herenhuis aan de gracht. Je vindt De Delf aan De Oude Delft 113 in Delft.

De Delf is van dinsdag tot en met zondag vanaf 10:30 uur geopend. 

Meer leuke hotspots in Delft

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.