Redactie
Redactie Inspiratie 16 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… de spareribs van Ron Blaauw (thuisbezorgd via Deliveroo)

Tegenwoordig kun je, vooral in de grote steden, werkelijk allerlei soorten eten laten thuisbezorgen. Dat hebben ook de topchefs opgemerkt, en zij werken dan ook veelvuldig samen met de bezorgdiensten. Nieuw in het assortiment van bezorgservice Deliveroo: de spareribs van Ron Blaauw.

Blaauw opende in 2013 zijn eerste Ron Gastrobar, die zou leiden tot de oprichting van Ron Gastrobar Oriental, Ron Gastrobar Indonesia (Ouderkerk aan de Amstel) en Ron Gastrobar Paris. Elke zaak heeft dezelfde casual setting, maar kreeg een eigen karakter en menu.

De bindende factor op de verschillende menukaarten? Ron’s beroemde spareribs. Via Deliveroo kun je nu de vier verschillende soorten in Amsterdam bij je thuis laten bezorgen: Rons BBQSpareRibs (Ron Gastrobar), PaiKwatRibs (Ron GastrobarOriental), CôtesLevées (Ron Gastrobar Paris) en Iga Babi BakarRibs (Ron Gastrobar Indonesia).

De spareribs, zoals geserveerd in het restaurant

Culy ontdekt de spareribs van Ron Blaauw

We bestellen éénmaal de spareribs met BBQ-lak, de ‘originele’ smaak dus, à € 15,-. Daarbij bestellen we aardappelpuree als bijgerecht (€ 5,-) en welja, ook een Gin & Tonic (€ 9,50). Totaal dus € 29,50. Best een flink bedrag voor één persoon, maar we zijn benieuwd.

De bestelling wordt binnen 25 minuten bezorgd (netjes!) en komt goed ingepakt en warm aan, mét een goede kwaliteit plastic bestek en servet. De spareribs van Ron Blaauw zijn boneless – dat scheelt kluiven – en zijn ontzettend lekker. Mooi mals, een goede ratio vlees-tot-vet, en een heerlijke saus. Vier stukjes vinden we echter wel aan de karige kant, zeker voor € 15,-.

Ook hadden we het leuk gevonden om (online) te lezen over wat er precies in de saus zit, en waar het varkensvlees vandaan komt. Dat voegt aan onze ogen wat meer ‘restaurantbeleving’ aan de thuisbezorging toe.

De aardappelpuree is overigens ook goddelijk lekker (hallo boter!) en de gin-tonic is prima. Deze wordt geleverd als een zelf-mix-pakketje: een plastic beker met ijs en bevroren framboosjes, een miniflesje Bombay Sapphire gin en een flesje Fever Tree Elderflower tonic (er zijn overigens nog 3 andere tonic combinaties te bestellen).

Dus…?

We zijn super tevreden over de smaak van de spareribs, evenals die van het bijgerecht en het drankje. Maar, is het € 29,50 waard? Daar zijn we nog niet over uit. Zelfs al zou je alleen het vlees à € 15,- bestellen, dan voelt het nog een tikje aan de prijzige kant. Maar: dan krijg je daar ook wel één van de lekkerste spareribs van Amsterdam voor. De keus is aan U.

Zelf proberen? Met de code moniquevl2766 krijg je € 2,50 korting op je eerste bestelling via Deliveroo.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.