Redactie
Redactie Dineren 13 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Razmataz in Amsterdam: Frans-Italiaans in huiskamersfeer

Razmataz op het Hugo de Grootplein in Amsterdam stond altijd bekend om de zelfgemaakte taarten, de uitgebreide lunchkaart en borrelkaart, en het Frans-Italiaanse eten voor het diner. Maar de zaak heeft een flinke restyling ondergaan; zowel het interieur als het menu is enorm veranderd.

9 jaar geleden opende het restaurant aan het toen nog onbekende, verlaten Hugo de Grootplein haar deuren. Anno nu is het een bruisend plein met vele horecatentjes, en ‘Raz’ is ook meegegaan met de tijd.

Nieuwe gerechten

Chef Richard Taylor stelt, naast het à la carte menu, nu ook een wekelijks wisselend 5 gangen chefs-menu samen als diner – dat overigens ook in 3 of 4 gangen kan. De gerechten zijn spannend en fris, maar ook heel huiselijk.

Zo genoten wij van een perfecte klassieke steak tartare – moet je kunnen als chef, en dat kan Richard! – voor een zeer schappelijke prijs van € 10,-. Maar tegenover zoiets klassieks stond ook een onwijs opwindende hartige umami ‘cocktail’ van shiitake, granaatappel en monniksbaard, met een verrassing in de vorm van een oester erin.

Een huisgerookte makreel werd wakker geschud door een aardappelsalade met wodka (!), mierikswortel en forelkaviaar (ook € 10,-). Een heel flink voorgerecht, dus neem een lege maag mee.

Als hoofdgerechten werden we verrast door een ruime hoeveelheid farotto (een risotto van spelt, € 18,-), zalvig gemaakt door de fijne gerookte kaas scamorza, en juist weer knapperig gemaakt door schorseneren, bundelzwam en boerenkool. Met een perfect gepocheerd eitje on top.

Van het chef’s menu scoorden we nog de parelhoen met een puree die zo uit onze moeders keuken zou kunnen komen – en dat is een compliment. Zoals we al zeiden: bij Razmataz is het een fijne mix van homey en exciting.

Bijpassende dranken

En daar mag bij gedronken worden – dat spreekt. Suzette schenkt graag Vermouth bij haar uitgebreide kaasplanken en de wijnen van eigenaresse Iris Molkenboer sluiten al helemáál mooi aan op de fijne gerechten die uit de keuken getoverd worden.

Zo dronken wij een fantastische Weisserburgunder van het Duitse huis Martin Wassmer. Maar ook een saké (!) bij die eerder genoemde umami-cocktail: de Junmai Ginjo, één van de fijnste wijnen die de Japanse brouwerij Hakushika op de planken heeft staan.

Gaat dat proeven!

Nog steeds gaat de deur 7 dagen per week open en nog steeds blijft het team van Razmataz zoeken naar bijzondere invalshoeken. “Bijvoorbeeld onze ‘Zilte Zondagen’ en ‘Chicks on Sunday’”, vertelt eigenaresse Iris. “Af en toe uit de bocht vliegen!”

Benieuwd naar het nieuwe Raz? Reserveer dan je tafeltje via de website www.razmataz.nl. Tip: als kennismaking met het vernieuwde Razmataz wordt het speciale 5 gangen diner de hele maand maart 2018 geserveerd voor de prijs van 4 gangen. Enne: dat chef’s menu moét je doen! (Hoewel de steak tartare van de gewone kaart ook niet te missen is…)

Het adres van Razmataz:

Hugo de Grootplein 7HS
1052 KV Amsterdam

Meer hotspots in de buurt:

Plato Loco
Morgan & Mees
Nelis-West

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.