Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 26 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Nu geopend: het allereerste malatang-restaurant van Nederland

Je schept er zelf je favoriete groenten, dumplings, toppings én soep naar keuze in een kom, in een hoeveelheid waar jij op dat moment zin in hebt. Waar malatang in China een bekend streetfoodfenomeen is, brengt het Amsterdamse Mogu malatang als eerste naar Nederland.

Gezond, betaalbaar én vegan.

Nu geopend: het allereerste malatang-restaurant van Nederland

Waar de hete soep in China vaak met vlees of gevogelte wordt gegeten, koos Mogu – wat in het Chinees ‘paddenstoel’ betekent en in het Japans ‘slurpen’ – ervoor om hun assortiment volledig vegan te maken – op een eventueel eitje na dan.

Malatang

Het Chinese woord malatang komt van malasaus: een saus gekenmerkt door de combinatie van sichuanpepers en gedroogde chilipepers. Malatang wordt vooral op straat gegeten: waar grote pannen staan met pruttelende soep, gevuld met spiesjes en groenten, die de hongerige koper zelf uit kan kiezen. Ongeveer 10 jaar geleden evolueerde dit tot malatang-shops, voornamelijk te vinden in Noord-China, met name Hongkong en Beijing.

Soep

In deze malatang-shops zijn de meest uiteenlopende verse ingrediënten uitgestald en schep je zelf je favorieten in een kom. Vervolgens wordt hier een spicy en sizzling hete soep overheen geschept, waardoor alles in 3 tot 4 minuten precies beetgaar kookt. Daarna is het tijd voor crunchy en creamy toppings.

Ingrediënten

Mogu koos de vegan weg en biedt verschillende groenten aan – van lotuswortel tot paksoi – maar ook tempeh, tahoe en veganistische dumplings. Daar komen uiteraard nog noedels bij én een scala aan paddenstoelen – van enoki tot kastanjechampignons.

In de categorie soep heb je 3 keuzes: spicy Chinese sichuan, hartige Japanse miso of romige Thaise tom kha. Ook fijn: de gerechten zijn betaalbaar én er staan ook bijgerechten en drie desserts op de kaart. Waarschuwing: denk alvast na of je voor mochi, spekkoek of mango en kokosrijst gaat – kiezen is wel eens makkelijker geweest.

Hotpot

We horen je denken: dit lijkt verdacht veel op hotpot. Klopt ook, want malatang is eigenlijk de streetfoodversie van hotpot. Waar je die laatste keurig deelt met je tafel en om het spektakel heen zit, is malatang er om echt met iedereen te delen. Ook voor take-away dus.

Adres en openingstijden Mogu:

Admiraal de Ruijterweg 334a,

1055 MZ Amsterdam

Check de website voor meer info en de openingstijden.

Meer restaurants met Chinese keuken:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.