Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Mao Chow in Londen is een geheel vegan (!) Chinees restaurant

Het valt haast niet op als je de site bekijkt, maar Mao Chow is toch echt een vegan Chinees restaurant. Het staat in kleine lettertjes onder de menukaart: all items are vegan. Dat betekent dat je hier vegan sashimi, kaviaar, gevulde eieren, loempia’s en nog veel meer kunt eten. Op naar Londen dus!

Vegan Chinees

Bij Chinees eten denk je niet meteen aan vegan. Sterker nog: je denkt helemaal niet aan vegan. Van de loempia’s tot aan de dumplings: veel gerechten bevatten vlees of vis.

Toch weet restaurant Mao Chow in Londen het klaar te spelen om álle menu-items vegan te maken. Van de deviled eggs (gevulde eieren) met vegan kaviaar tot aan de bloedworst met ingemaakte daikon en hete mosterd aan toe. Er is zelfs vegan ‘red braised pork’ met rijst, vegan eidooier en ingelegde groenten. En voor toe: een Chinees custardtaartje zónder ei.

vegan Chinees restaurant
Bron: Mao Chow

Vegan sashimi

Helemaal bijzonder is ook dat Mao Chow vegan sashimi serveert. Eigenaar Julian Denis bedacht een versie van sashimi die niet uit vlees of vis bestaat, maar gemaakt is van watermeloen. Die wordt vacuüm verpakt, ingevroren, ontdooid en ingelegd met kombu om de juiste textuur en smaak te bereiken.

Over de vegan sashimi gaat nog een mala vinaigrette: een Chinese saus op basis van Szechuanpeper, chilipeper en specerijen in olie.

vegan Chinees eten

Mao Chow

En de vegan eieren dan? Die worden gemaakt van sojamelk, kala namak (een zwart type zout met een kenmerkende smaak) en agar-agar. De vegan kaviaar wordt gemaakt van gerookt wortelsap en eetbare alg.

Niet voor niets noemt de eigenaar het eten hier “niet-authentiek Chinees eten”. Dan is dat ook maar meteen duidelijk. Erg lekker is het wél, als we de enthousiaste reacties moeten geloven.

Het restaurant begon dit jaar als pop-up restaurant achterin een cocktailbar in Londen. Inmiddels kun je Mao Chow bezoeken in de wijk Hackney, in Londen. Daar zit het aan 41 Mare Street. En ze zijn open van dinsdag t/m zaterdag. Wil je reserveren? Check de site en go get that vegan food!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.