Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 11 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Libertine Comptoir de Cuisine in Amsterdam: voor de hipste french toast

Droom jij ervan om de hele dag door wentelteefjes te eten? Het kan bij Libertine Comptoir de Cuisine in Amsterdam! Hier maken ze misschien wel de meest indrukwekkende french toast én toast van Nederland. Met steak tartare bijvoorbeeld, met kreeft of lekker zoet met Nutella & banaan.

Libertine Comptoir de Cuisine in Amsterdam

Libertine Comptoir de Cuisine is het derde zusje (of broertje) uit de Libertine-familie. Hier draait het om all day breakfast. Hebben we ook nog Libertine Café Café, met een Italiaanse keuken en Libertine Petit Café, voor Frans bistro-voedsel. Maar het is duidelijk: wil je wentelteefjes, dan moet je dus naar Libertine Comptoir de Cuisine!

Libertine Comptoir de Cuisine

Hipperdepip in de Amsterdamse Negen Straatjes

Het lijkt hier op een hippe Franse bistro en dat is nou ook precies het idee. De juiste neonverlichting aan de muur (die je meteen ook zelf wil hebben), bistrostoeltjes, marmeren tafelbladen en natuurlijk een a-locatie in de beruchte Negen Straatjes in Amsterdam.

Laat dat maar over aan de eigenaren: Casper Reinders, Steven Pooters en Angelo Chariteas. De eerste twee openden ook al samen Libertine Café Café. De derde van het stel is een beroemde Griekse profvoetballer, die ook voor Ajax en Feyenoord speelde. Chef Stephan Robert is Fransman en weet dus wel raad met wentelteefjes, die de Fransen ook wel pain perdu noemen.

Libertine Comptoir de Cuisine

All-day breakfast menu

Terug naar de kaart. Want die wentelteefjes, hoe lekker zijn die? Oordeel zelf met creaties als wentelteefjes met vanille-mascarpone en pecannoten, met Nutella & banaan of met seizoensfruit en room.

Ook de meest goddelijke toast komt hier voorbij, zoals met steak tartare, Philly cheese steak, kippenlever of kreeft. We weten niet hoe het met jou zit, maar daarvoor kruipen wij met liefde uit bed.

Dat hoeft trouwens niet op de ‘normale’ ontbijturen: Libertine Comptoir de Cuisine is een all-day-breakfast restaurant. Je kunt hier dus de hele dag door ontbijten. En ben je écht lui, dan kun je die wentelteefjes binnenkort gewoon laten bezorgen.

Openingstijden: doordeweeks tussen 08:00 en 17:00 en op donderdag, vrijdag en zaterdag zelfs tot 00:00 uur. Het adres? 

Libertine Comptoir de Cuisine

Berenstraat 20
1016 GH, Amsterdam.

Libertine Comptoir de Cuisine
wentelteefjes nutella & banaan
Libertine Comptoir de Cuisine

Ontbijten en lunchen in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.