Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

De roze KitKat (Ruby) komt deze maand naar Nederland!

Misschien heb je het al meegekregen: er is een nieuwe chocoladesoort op de markt en die is… roze! Ruby chocolade heet dit nieuwe roze zusje van puur, melk en wit. Daarmee is meteen ook de roze KitKat een feit. En goed nieuws: de candybar wordt deze maand nog uitgebracht in Nederland!

Chocolademaker Nestlé is de eerste die chocolade maakt met deze nieuwe roze chocoladesoort. En hun geliefde KitKat is de eerste reep die dit roze jasje aan mag. Vanaf 23 april kun je je tanden zetten in de KitKat Ruby.

roze KitKat Ruby chocolade

Roze chocolade: Ruby chocolade

Maar waarom zou je, even los van die gezellige roze kleur? Ruby chocolade smaakt wel degelijk iets anders dan puur, melk en wit. Het heeft een intense, bessenachtige smaak. Die is afkomstig van een speciaal soort cacaobonen, Ruby-bonen genoemd. De bonen zijn UTZ-gecertificeerd.

Chocoladeproducent Barry Callebaut ontdekte deze bonen én een manier om de smaak en roze tint, die van nature in deze cacaobonen zit, tot uiting te laten komen. En daarmee worden dan weer deze KitKats gemaakt.

KitKat Ruby

Waar koop je deze roze KitKat?

De roze KitKat is de eerste roze chocoladereep in Nederland. In Japan en Korea zijn de KitKats al sinds januari te koop en een regelrechte hit.

Vanaf 23 april kun je de candybars kopen bij Albert Heijn.

roze KitKat Ruby cacao

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.