Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 29 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Restaurant Frenchie in Haarlem is als een woonkamer met funky eten

Feitje: Frenchie werd onlangs gekroond tot grote winnaar van The Fork Awards. Ze mogen zichzelf sindsdien het beste nieuwe restaurant van 2019 noemen. En da’s geheel terecht, zeker als je ziet wat voor toffe gerechten ze serveren in een ongedwongen huiskamerstijl.

Met een Franse Bulldog in het logo en een gezellig interieur vol planten en kaarsen, oogt Frenchie uitnodigend en toegankelijk. Het heeft de allure van een tentje waar je gemoedelijk je krant leest terwijl je nog een croissantje bestelt. Truth is: dat ís het ook. Maar Frenchie is méér dan dat, want naast een toffe ontbijt- en lunchkaart toveren ze ‘s avonds menu’s op tafel om u tegen te zeggen.

De sfeer bij Frenchie

In de volksmond wordt Frenchie wel eens ‘de huiskamer van Haarlem’ genoemd. Een huiskamer waar je tevens goéie koffie (van White Label) kan krijgen en waar je door de ramen kan turen naar de Haarlemse binnenstad.

Zo’n huiskamer waar je met een beetje geluk Sunny of Dirkje (de Franse bulldogs en inspiratiebronnen voor de zaak) aantreft. En een huiskamer waar altijd de juiste muziek aanstaat, geheel in de sfeer van de rest het knusse interieur.

Interieur Frenchie Haarlem
Bron: Facebook Frenchie Haarlem

Het menu bij Frenchie

Ontbijt en lunch

Kom je voor ontbijt of lunch? Dan zit je sowieso goed. Ontbijten kan met toffe eiergerechten (zoals een Frenchie eggmuffin met country ham en Hollandaise bijvoorbeeld) of een croissantje.

Je lunch wordt dan weer extra funky met opties als hun Frenchie rocking veggies (met geroosterde pompoen, fetakaas, linzen en witte druiven) of brioche toast met Cannibale met beef tartaar en miso Hollandaise. Zie je de sporen van de Franse cuisine met een twist? Tja, ze heten niet voor niets Frenchie.

gerecht Frenchie Haarlem
Bron: Facebook Frenchie Haarlem

Dineren bij Frenchie

De prijs van beste nieuwe restaurant kreeg Frenchie niet voor niets. ‘s Avonds wordt in de keuken namelijk hard gewerkt om diners van hoge kwaliteit op tafel te toveren. Elke maand serveren ze een ander specialiteitenmenu van 4- (€ 42,5) tot 6- (€ 59,5) gangen maar ook à la carte kan je uitgebreid kiezen.

Ze beweren frisse en funky gerechten op tafel te zetten en dat doen ze ook: van een ‘sliptong Rome to Tokyo’ (met mozzarella, guanciale, spicy selder en tomaten dashi) tot een G.O.A.T panna cotta (met geitenmelk, bramen, bieten merengue en dragon).

gerecht Frenchie Haarlem
Bron: Facebook Frenchie Haarlem

Ook de wilde zeebaars met artisjok en ansjovischutney en de pasta gevuld met pompoen, yuzu en nori uit de opties van de vaste kaart spreken ons aan. Benieuwd naar meer? Ga er vooral heen, en vergeet niet om één van hun sublieme cocktails te bestellen. Want daar zijn ze gewoonweg óók nog eens goed in.

Adres en openingstijden van Frenchie

Gedempte Oude Gracht 46, 2011 GS Haarlem, Nederland

Frenchie is geopend van dinsdag t.e.m zaterdag geopend van 9u00 tot 0u00 en op zondag van 10u00 tot 18u00.

Meer hotspots in Haarlem?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.