Salmorejo is het nóg lekkerdere broertje van gazpacho

Culy 13 aug 2016 Inspiratie

Salmorejo klinkt als een Argentijnse dans, maar is een koude soep uit het zuiden van Spanje. En geloof ons: dit wil je proeven!

Anders dan de klassieke gazpacho (en andere soepen) die we allemaal wel kennen, is salmorejo veel sterker van smaak. Dit komt doordat er bij de bereiding nauwelijks water wordt gebruikt, aldus Mara Grimm. Daarbij wordt er ook (gedroogd) stokbrood aan toegevoegd, waardoor de soep lekker vullend en een tikje romig is.

De soep maak je van verse tomaten (ontveld of niet), knoflook, flink wat olijfolie, brood en nog wat extra smaakmakers. Tot slot wordt salmorejo gegarneerd met gekookt ei (in kleine stukjes gesneden) en Serranoham, wat nog lekkerder wordt als je de ham in stukjes opbakt in de pan.

Trek gekregen? Snappen we! Wij zijn fan van dit recept van In My Red Kitchen en raden je zeker aan het te maken. Zij paste het weer aan van Saveur en liet de tomaten en brood weken in gekookt water, voor een extra smeuïg effect.

Salmorejo (tomato cream) on wooden background

Reageer op artikel:
Salmorejo is het nóg lekkerdere broertje van gazpacho
Sluiten