Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 15 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Frunk in Brunssum (Limburg): een frunky menu en lachen aan tafel

Bij restaurant Frunk in Brunssum (Limburg) maken ze je ‘drunk on food’. O en je mag er ook dansen in de keuken, ‘zolang je maar niks verbrandt’. Klinkt als een toko waar ze wel weten wat lol maken is. Maar vergis je niet: er wordt ook serieus goed gekookt.

Niet voor niets is het restaurant een tip van chef Michel van der Kroft** (chef van toprestaurant ‘t Nonnetje). Restaurant Frunk is van head-chef Luuk Hoffma, die ook al een batterij aan sterrenzaken op zijn culinaire c.v. heeft staan (Kasteel Heemstede* en De Librije*** bijvoorbeeld).

Bij Frunk verschijnen de chefs zelf aan je tafeltje. Bovendien moedigen ze je aan om eens wat van de kaart te kiezen wat je anders nóóit zou kiezen. Dus hup, even uit die culinaire comfort zone.

Het menu van Frunk

Het menu van Frunk

En die menukaart, die ziet er goed uit. Voor € 36,50 euro geniet je van een ‘classic’ menu van vier gangen, eventueel met een bijpassend wijnarrangement à € 25,- euro. Ga je voor ‘menu Frunk’ dan krijg je de full Frunk experience met zeven gangen (à € 58,50 euro). Een bijpassend wijnarrangement van 7 wijnen kost je € 39,- euro. Daarnaast zijn er ook volop à la carte opties.

Op het menu van Frunk prijken gerechten als coquilles met kool, paksoi en grapefruit of bloemkool met pompoen, asperges en radijs. En nu we toch in de vega sferen zitten: de chefs zeggen zich met liefde uit te sloven voor een vega menu, als je ‘t van tevoren even aangeeft. Logisch.

Gerechtje bij Frunk

Het adres van Frunk:

Dorpstraat 83
6441 CC Brunssum

De openingstijden van Frunk: woensdag t/m zondag van 18:00 t/m 21:00 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt er vanaf 12:00 uur lunch geserveerd. Reserveren kan online

Op zoek naar meer goede restaurants in Limburg?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.