Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 2 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Sabero in Roermond kreeg in één keer twee sterren (en wij snappen waarom)

‘Restaurant Sabero is een klein, gezellig restaurant gelegen aan de Roerkade in Roermond’. Zo omschrijft het restaurant zichzelf op haar website. Dat klinkt heel bescheiden en knus, maar naast alle gezelligheid wordt in het kleine restaurant ook op hoog sterrenniveau gekookt.

In het Limburgse Sabero kookt chefkok Nico Boreas klassieke gerechten die worden geserveerd met bijpassende wijnen. Klinkt niet heel bijzonder zou je denken, tot het restaurant afgelopen december in één klap twee Michelinsterren uitgedeeld kreeg.

Twee sterren voor Sabero

Voordat Nick Boreas samen met zijn vrouw Sabero opende, hadden de twee een ander sterrenrestaurant in het Brabantse Heeze. Plots verkochten ze de handel, namen een break, maar keerden uiteindelijk weer terug bij hetgeen wat ze goed konden: een nieuw restaurant. En hoe! In december werden de nieuwe Michelinsterren voor 2019 uitgereikt en Sabero kreeg direct twee sterren uitgedeeld.

Tonijn – avocado – sjalot – appel #sabero #restaurantsabero #nicoboreas #michelin #roermond

43 Likes, 0 Comments – Restaurant Sabero (@restaurant_sabero) on Instagram: “Tonijn – avocado – sjalot – appel #sabero #restaurantsabero #nicoboreas #michelin #roermond”

Kreeft – gember – oranjebloesem #roermond #sabero #nicoboreas #michelin

48 Likes, 1 Comments – Restaurant Sabero (@restaurant_sabero) on Instagram: “Kreeft – gember – oranjebloesem #roermond #sabero #nicoboreas #michelin”

Sabero in Roermond

Je vindt restaurant Sabero aan het water in Roermond. Een prachtige locatie waar je uitkijkt op de Roer. En aan de omschrijving die het restaurant van zichzelf geeft is niets gelogen. Het is er gezellig en er hangt een fijne, informele sfeer. Niks geen stijf restaurant waar je geen vork kunt laten kletteren, maar gewoon een avondje ongedwongen en relaxed uit eten.

Paling – rode biet – ponzu #michelinster #restaurantsabero #sabero #nicoboreas #michelin

61 Likes, 0 Comments – Restaurant Sabero (@restaurant_sabero) on Instagram: “Paling – rode biet – ponzu #michelinster #restaurantsabero #sabero #nicoboreas #michelin”

En wat je daar dan kunt eten? Dat zijn eigentijdse klassiekers. Daarmee bedoelen we inderdaad de gerechten die je elders op een kaart ook kunt aantreffen, maar dan wel in een Sabero-jasje. Er wordt gekookt met mooie ingrediënten die onopvallend door in de gerechten worden verwerkt, maar die de gerechten maken tot wat ze uiteindelijk zijn. En dat is doordacht en vol van smaak.

Bittere chocolade – kumquat – amandelen – bruine rum – koffie #restaurantsabero #michelinster #sabero #nicoboreas #roermond

65 Likes, 0 Comments – Restaurant Sabero (@restaurant_sabero) on Instagram: “Bittere chocolade – kumquat – amandelen – bruine rum – koffie #restaurantsabero #michelinster…”

Een retourtje Roermond

Het is duidelijk: als je goed eten in een relaxed jasje houdt kan dat retourtje Roermond nu eindelijk op je planning en Sabero op je to eat list. En to drink trouwens ook, want de wijnen schijnen niet onder te doen aan de gerechten. Proost alvast.

Adres Sabero

Je vindt restaurant Sabero in Roermond aan de Roer. Het adres is Roerkade 39 in Roermond. Tip: parkeren kun je het beste doen in de parkeergarage Looskade. Dineren bij Sabero kan van woensdag tot en met zaterdag vanaf 18:00 tot 21:00 uur.

Uit eten in of bij Roermond

gerecht met chocolade bij sabero in roermond
Instagram Restaurant Sabero

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.