Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 1 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

De gerechten bij restaurant MARREES in Weert zijn echte kunstwerkjes

Jarenlang waren Patricia en Jan Marrees eigenaren van restaurant Bretelli in Weert, dat in 2006 met een Michelinster werd bekroond. Maar na 20 jaar zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging – en zie daar: restaurant MARREES is geopend. ‘Een eigentijds restaurant waar jezelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt’, is hun eigen omschrijving. Ook alle medewerkers zijn mee verhuisd naar de nieuwe locatie.

Afbeelding van gerecht bij restaurant MARREES in Weert 2

Het menu bij restaurant MARREES

De menukaart bestaat dan ook uit meerdere hapjes. ‘Bar bites‘ voor bij de borrel en daarnaast kleine koude en warme gerechten en desserts. Een kleine greep uit het aanbod: churros van Parmezaanse kaas, tartaar van ossenhaas met shiitake, gekonfijte kwartelbout met spitskool, hazenpeper met Franse kaas en rode bessen, kreeftlasagne… We zien verschillende Mediterraanse invloeden, maar wel met een Limburgse signatuur.

Afbeelding van gerecht bij restaurant MARREES in Weert 3

De hapjes en gerechten zijn afzonderlijk te bestellen of als menu. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een verrassingsmenu; dan krijg je vijf gangen met seizoensgerechten. Daarvoor betaal je €72,50.

Afbeelding van gerecht bij restaurant MARREES in Weert 4

De gerechtjes zijn niet alleen kwalitatief goed, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Jan Marrees maakt de borden op zoals een echte sterrenchef betaamt. Verschillende kleuren, structuren en smaken worden gecombineerd tot een geheel waarvan we alleen maar kunnen zeggen dat we niet kunnen wachten om een keer te proeven.

Afbeelding van restaurant MARREES in Weert

Van al dat eten geniet je in een natuurlijk interieur, waarbij veel kurk en hout is gebruikt. Bruin, wit en koper worden opgefleurd met wat donkerblauw. Het resultaat is een fijne plek die zowel chique als ongedwongen is. Zeker een keer heen gaan!

Het adres van restaurant MARREES

Stadhuispassage 10
6001 KK Weert

MARREES is dagelijks geopend, woensdag uitgezonderd. Op maandag, dinsdag en donderdag ben je welkom tussen 12.00 en 13.30 uur en tussen 17.30 en 20.30 uur; op vrijdag t/m zondag kun je tussen 12.00 en 20.30 binnenkomen. Reserveren doe je op de website.

Uit eten in Limburg

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.