Redactie
Redactie Culinair nieuws 30 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

**Beluga gooit roer om & opent laagdrempelig sterrenrestaurant

Na Ron Blaauw gooit ook 2-sterrenchef Hans van Wolde van restaurant Beluga in Maastricht het roer volledig om. Per september zal het restaurant worden omgetoverd tot een laagdrempelig concept, waar hij wil laten zien dat eten op sterrenniveau niet duur hoeft te zijn. Het nieuwe concept zal Beluga Loves You gaan heten, aldus MissetHoreca.

Bijna vijftien jaar runden Van Wolde en zijn ex-vrouw Daniëlle de Boer het prachtige restaurant, maar zien nu toch echt een duidelijke verandering in de wensen van de gast. Men heeft minder te besteden, maar wil toch kwalitatief goed blijven eten. Daarom verandert hij juist nu het restaurant en zal Beluga Loves You teruggaan naar eenvoud en pure smaken.

Vanaf september wordt een nieuwe formule geïntroduceerd die losser en toegankelijker is, zonder in te leveren op kwaliteit.

Eerder dit jaar besloot collega Ron Blaauw ook zijn restaurant in Amsterdam volledig te veranderen. Toen al werd er veel commentaar geleverd op het nieuwe idee en spraken boze tongen van het “weggooien van sterren”. Van Wolde geeft echter duidelijk aan geen afscheid te nemen van zijn twee Michelinsterren en gewoon verder te gaan, alleen op een andere manier dan voorheen.

De kaart zal worden opgedeeld in meerdere voorgerechten à €12,50 en hoofdgerechten à €17,50 en zullen op tapas-achtige wijze kunnen worden besteld. Daarnaast zal ook de service een stuk losser worden en krijgt het restaurant een veel toegankelijker interieur.

Beluga Loves You opent haar deuren in september dit jaar op dezelfde plek als voorheen, aan het Centre Céramique
Plein 1992 te Maastricht.

Bron: Beluga

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.