Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 16 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij Fenicie in Amsterdam bouw je je tafel vol met kleine Libanese gerechtjes

Libanees eten, wat is dat eigenlijk precies? Veel mensen komen niet verder dan wat hummus met een stukje flatbread, maar de Libanese keuken is een hele rijke! Met gerechten die makkelijker op te eten zijn dan uit te spreken, moet je dat misschien maar zelf ervaren. En daarvoor ben je bij Fenicie bij het Leidseplein in Amsterdam aan het juiste adres.

Fenicie in Amsterdam

Fenicie heeft al een vestiging in Purmerend, maar verrijkt nu ook de hoofdstad met de originele Libanese keuken. En dat vinden we helemaal niet erg.

Bij Fenicie schuif je aan voor gerechten uit Libanon. Dat betekent: veel groenten (aubergine! courgette! paprika!), maar er ontbreken ook zeker geen vleesgerechten op de kaart. Denk aan lam, kipfilet en kalfsvlees.

The original Lebanese Dining Experience. ✨

267 Likes, 15 Comments – FENICIE (@fenicierestaurant) on Instagram: “The original Lebanese Dining Experience. ✨”

Koude en warme mazza’s

En het fijne aan de Libanese keuken is dat er een scala is aan kleine gerechten, oftewel mazza’s. Je kiest bij Fenicie verschillende gerechtjes van de kaart en creëert zo een tafel vol lekker eten om te delen met iedereen.

Vul je tafel met allerlei lekkere koude of warme mazza’s, zoals salades of dips met Libanees of een artisjokbodem met een vulling van groenten en een zoetzure saus van granaatappel (hallo smaakexplosie!).

Ook interessant: Libanees eten is hot, dit zijn de lekkerste gerechten

Our dishes are made to be shared!

211 Likes, 6 Comments – FENICIE (@fenicierestaurant) on Instagram: “Our dishes are made to be shared!”

Libanese desserts

En na een tafel vol overheerlijke mazza’s komt het dessert. En ook die klinkt bij Fenicie als Libanese muziek in de oren. Traditionele baklava met dadels en walnoten of een romige arak mousse met cookie crumble en appelchips – can we do both, please?

Vergeet trouwens geen blik te werpen op de wijnkaart, want ook die is gevuld met heerlijke wijnen vanuit het Midden-Oosten.

Adres Fenicie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Libanese keuken? Je vindt Fenicie aan het Kleine Gartmanplantsoen 11 in Amsterdam (bij het Leidseplein).

Uit eten in Amsterdam

One of Fenicie’s favourites: Kibbeh Naihe, a Lebanese tartar of lamb. Go get it!

218 Likes, 3 Comments – FENICIE (@fenicierestaurant) on Instagram: “One of Fenicie’s favourites: Kibbeh Naihe, a Lebanese tartar of lamb. Go get it!”

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.