Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 13 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Café Restaurant Metro is dé nieuwe hotspot van Amsterdam-Noord

Ongeveer een maand geleden opende Café Restaurant Metro de deuren. Opvallend: zelfs voor hun officiële opening werd al uitvoerig gespeculeerd dat ‘t wel eens dé nieuwe hotspot van Amsterdam zou kunnen zijn.

En ja hoor, inmiddels zijn ze een maand open en ziet het ernaar uit dat dat collectieve vermoeden blijkt te kloppen.

Cafe Metro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Café Restaurant Metro

Onder het credo ‘een nieuwe ruimte in Noord voor goed eten en drinken’ bedacht team Metro een frisse kaart voor lunch en diner. Eigentijdse bereidingen met groenten zijn daarbij opvallend. Zo bevat de lunchkaart baciata (opengevouwen pizzadeeg) met pompoen-aubergine-kappertjes of stracchino-aardpeer-knolselderij: combinaties waarvan vegetariërs sowieso enthousiast kunnen worden.

De avondkaart bevat dan weer groentegerechten als ricotta-koolrabi-grapefruit of peterseliewortel-borlotti-anijspaddenstoel. Niet dat het keukenteam uitsluitend vegetarisch kookt overigens, want naast bovengenoemde vega opties is er ook een mooie selectie gerechten met vlees of vis. Terrine van konijn of kalfslende met paarse boerenkool en marjoraam bijvoorbeeld.

Cafe Metro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Geen straf om te blijven hangen

Voor de lunch bestel je dit soort gerechten à la carte, ‘s avonds is ‘t de bedoeling om ze in een driegangenmenu te combineren voor € 36,50. In beide gevallen kun je de tafel verder vullen met snacks. Die zitten in de klassiekere hoek en bevatten opties als oesters, olijven, coppa en salami, maar ook croquetas met garnalen en parelgort of scheermessen.

Wie dat allemaal bedacht heeft? Chef Rients de Jong: een naam die je misschien nog kent van Restaurant As (inmiddels helaas gesloten). En broodliefhebbers haal even opgelucht adem: al het brood bij Café Restaurant Metro is huisgemaakt en daarmee verser dan vers.

Bestel daar een fles natuurwijn met een vrolijk etiket bij en je weet al dat je langer dan gepland blijft hangen. Met het hippe brutalistische interieur en de indrukwekkende betonnen bar geen enkele straf…

Cafe Metro - hoofdgerecht
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Adres en openingstijden Café Restaurant Metro

Ook van dat goede eten en drinken genieten? Navigeer naar:

Asterweg 22

1031 HP Amsterdam

Café Restaurant Metro is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. Check de site voor de exacte openingstijden. 

Cafe Metro
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.