Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Culinair nieuws 20 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Weekendtip: bij Djeema el Fna in Rotterdam vind je het lekkerste uit het Midden-Oosten

Voor degene die in Marrakech zijn geweest klinkt het waarschijnlijk bekend in de oren. Djeema el Fna is een centraal plein in de Marrokkaanse hoofdstad waar ‘s ochtends een markt wordt gehouden vol met authentieke Marokkaanse producten. Maar één keer per jaar is Djeema el Fna ook een cultuur en eetfestival in Rotterdam.

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september is het Rotterdamse Museumpark omgetoverd tot cultureel eetfestijn. Of zoals ze zelf zeggen: een gigantisch openluchtrestaurant.

Eten en beleven op Djeema el Fna

Bij Djeema el Fna draait het om beleven. Het beleven van verschillende culturen, ontmoeten van mensen en kennismaken met tradities uit andere windstreken. In het openluchttheater vinden theatervoorstellingen plaats, maar kun je ook aanschuiven bij livemuziek en comedy.

Voor alle foodies onder ons (we’re looking at you, kid) is er ook genoeg te doen. Je kunt meedoen aan culinaire tours, talkshows, kookdemonstraties en masterclasses. Zo kun je op zaterdag een masterclass Syrisch koken bijwonen en schuif je zondag aan voor een lesje proteïnebars maken. Want als er in Oosterse landen iets centraal staat, is het wel een goede keuken waar mensen samenkomen om te eten en drinken.

Cultuur happen

Het festival draait om het verbinden van mensen en culturen. Eten speelt in veel culturen een grote rol en niks is mooier dan dit samenbrengen op één plein. Gek op eten uit alle windstreken, barbecue-luchten en achtergrondgeluiden van ritmische trommels? Dan is Djeema el Fna de plek waar je dit weekend moet zijn.

Andere restaurants in Rotterdam met een cultureel randje

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.