Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 25 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Ratatouille in Harderwijk krijgen groenten een glansrol

Restaurant Ratatouille in Harderwijk huist in het historische centrum van de stad, pal achter de nieuwe boulevard. Hier koken ze gerechten uit de wereldkeuken, maar met het aanbod uit de Nederlandse seizoenen. De nadruk ligt op groenten, homemade en zelfgekweekte kruiden.

Ratatouille heeft sowieso het tofste logo dat we in tijden hebben gezien. Het is een aubergine, met de letters van het restaurant erin verwerkt. Dat geeft al een beetje weg wat je hier kunt verwachten: een moderne, creatieve keuken, met veel groenten in de hoofdrol.

Ratatouille in Harderwijk

Eigen culiwinkel

Het restaurant wordt bestierd door meesterkok Wim Zwaart en zijn vrouw Tina, die vinologe is. Naast dat het een restaurant is, is het ook echt een culinaire hotspot. Zo beschikt Ratatouille over een Kooklokaal (ideaal voor workshops en high wines!), maar ook over een eigen Culiwinkel.

Daar scoor je de leukste cadeaus voor je foodie friends, zoals de favoriete ingrediënten en materialen van het restaurant. Maar ook zelfgemaakte producten, internationale bieren, kookboeken, conserven, schorten etcetera.

Restaurant Ratatouille Harderwijk
Bron: Ratatouille

Het menu van Ratatouille

Da’s allemaal heerlijk voor je eigen keuken, maar wat komt er hier eigenlijk uit de keuken? De kookstijl van Ratatouille draait om de Nederlandse seizoenen, wereldse invloeden en vooral heel veel groenten. De bloemetjes en kruiden die je op je bord aantreft, worden door de keukenbrigade zelf gekweekt. Maar ook het desembrood, de taartjes en de jus zijn homemade.

Je kunt je helemaal laten verrassen door de chef, of zelf kiezen van het menu. Wat er op de kaart staat, wordt hevig beïnvloed door de natuur en het seizoen. De salade van kreeft met oostindische kers, tomaat en basilicum is één van de klassiekers van Ratatouille, maar je treft er net zo makkelijk een zomers gerecht aan als kalfslende met cantharellen, gepofte aardappel met zomergroentjes en meloeskes (zilveruitjes). Of een voorgerechtje van abrikozen, pistache, granaatappel, tamme eendenborst en eendenlever. En goed nieuws voor alle vega’s: er is een goed vegetarisch menu!

Het adres van Ratatouille in Harderwijk:

Vischmarkt 4-6
3841 BG Harderwijk

Ratatouille is van dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 17:30 uur. Op zondag vanaf 13:00 uur. Reserveren kan online. Ook leuk: je kunt er blijven slapen, in het Stadslogement. Dit appartement is geschikt voor 2 tot 4 personen. 

Ratatouille in Harderwijk
 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.