Lai-Wah Chong
Lai-Wah Chong Inspiratie 10 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Video: deze vrouw maakt de messen voor ‘s werelds beste restaurants

Osteria Francescana in Italië is onlangs opnieuw uitgeroepen tot ’s werelds beste restaurant. Maar wat zou een toprestaurant – en topchef – zijn zonder zijn keukentools? Chef Massimo Bottura haalt zijn koksmessen niet bij de kookwinkel, wel bij Chelsea Miller. Deze dame maakt koksmessen voor ‘s werelds beste restaurants! En daar hangt een prijskaartje aan.

Als foodie weet je dat een goed koksmes van onschatbare waarde is in je keuken. Zomaar een goedkoop mes uit de supermarkt halen, is niet iets dat wij doen. Wij laten ons graag in een goede winkel informeren en willen voelen of het mes goed in de hand ligt.

Chelsea Miller maakt de koksmessen voor 's werelds beste restaurants
Bron: Chelsea Miller Knives

Chelsea Miller

Bij topchefs is dit uiteraard nóg belangrijker. De New Yorkse Chelsea Miller maakt de koksmessen voor heel wat beroemde chefs. Ook chef Massimo Bottura van het beste restaurant ter wereld ‘Ostaria Francescana’ staat in haar klantenbestand.

Er hangt wel een prijskaartje aan de handgemaakte messen van Chelsea: de kleinere messen beginnen bij $ 200,- en het grootste mes, het koksmes kost $ 800,-.

Chelsea Miller
Bron: Chelsea Miller Knives

WAT MAAKT DE MESSEN VAN CHELSEA ZO BIJZONDER?

Dat ze met de hand worden gemaakt, ten eerste. Bovendien hebben alle messen een rasp aan de zijkant, wat uniek is. De vader van Chelsea is hoefsmid en hij leerde haar het vak. In zijn shop begon zij te experimenteren met het vervaardigen van messen.

Chelsea’s messen zijn gemaakt van raspen voor paardenhoeven. Je kunt dus niet alleen snijden met de messen, maar ook kaas, nootmuskaat, gember of andere ingrediënten raspen! En omdat geen enkel mes gelijk is, wordt het houten heft van elk mes helemaal op maat gemaakt. Zo is elk mes uniek.

Wil je zelf het koksmes bestellen? Houd dan rekening met een wachttijd van 8 maanden. De andere messen hebben een levertijd vanaf 2 weken.

Koksmessen van Chelsea Miller Knives
Bron: Chelsea Miller Knives

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.