Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 3 feb 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij Cremerie Germaine in Antwerpen waan je je in een ijshemel

Wie wordt er níet blij van ijs? Bij Cremerie Germaine in Antwerpen voel je je als een kind in een snoep, eh… ijswinkel. Hier geniet je van huisgemaakte Italiaanse gelato in een puik interieur.

Volwassen ijs bij Cremerie Germaine

Cremerie Germaine ligt direct naast het MAS-museum in het hart van de wijk ’t Eilandje in Antwerpen-Noord. Werp één blik naar binnen en je wordt meteen zielsgelukkig: dit is ijs eten op een volwassen manier! Daarmee doelen we op een glanzende gouden toonbank, strakke zwarte rekken, zachte banken en een toffe vloer met grafische print.

Maar de knipoog naar de kindertijd is ook aanwezig: zo krijg je hier ook een bolletje ijs met oogjes en zelfs een smiley-ijsje op een stokje.

?

497 Likes, 1 Comments – Joke De Coninck (@deconinckjoke) on Instagram: “?”

Mjam: 5 x Vlaamse klassiekers in Antwerpen

Pistachenoten uit Sicilië

Eigenaren Jan Vandewiele en Glenn Van Brempt zeggen dat hun pistache gelato de filosofie van Cremerie Germaine belichaamt: “Er zijn talloze manieren om een gelato te fabriceren met behulp van poeders en siropen, maar wij kopen onze pistachenoten bij een onafhankelijke boer die zijn boomgaard heeft aan de voet van de Etna-vulkaan op Sicilië. Hij oogst slechts om de twee jaar om de kracht van de boom te behouden.” Die liefde voor het product staat voorop.

Beide chefs volgden trouwens een cursus aan de Gelato University in Bologna alvorens een eigen ijssalon te starten.

Winter gelato ? – what is wrong with this weather though, sooo looking forward to the first sunny summer days . . . #cold #rainy #days #winter #blues #feelingsick #chocolate #icecream #gelato #nomnom #needsummer #potd #instagood #followme #igers #girl #yumm #goodtimes #cremeriegermaine #Antwerp #citylife

640 Likes, 13 Comments – L I S S A (@lissarombaut) on Instagram: “Winter gelato ? – what is wrong with this weather though, sooo looking forward to the first sunny…”

Ook leuk: Dit zijn de leukste culinaire hotspots in Antwerpen-Zuid

Huisgemaakte Italiaanse gelato

En dan het ijs… o, het ijs. Hier geniet je niet alleen van een bolletje op een ijshoorntje, maar ook van ijscoupes, ijstaarten, gelato sticks, ijspralines, pannenkoeken en Brusselse wafels (met ijs!).

Cremerie Germaine heeft een smaak voor elke goesting: van chocolade-mint, mokka, speculoos en pistache tot aan kibana (sorbet van kiwi en banaan), nougat en orangette (dat zijn die gekonfijte stukjes sinaasappel met chocolade).

Sauzen, coulis, ijspralines en ijs voor thuis (per 500 of 1000 mililiter) kunnen ook in de webshop worden besteld.

Cremerie Germaine zit aan de Nassaustraat 13 in Antwerpen.

Lekkers in Antwerpen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.