Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 10 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire hotspots in Antwerpen-Zuid

Antwerpen is sowieso een walhalla voor foodies, maar in Antwerpen-Zuid maken ze ‘t wel héél lekker. Hier vind je allerlei toffe eettenten die niet mogen onbreken op je lijstje:

L’Epicerie du Cirque

‘For the love of food’ is het motto van L’épicerie du Cirque. En die liefde is te voelen én te proeven. O, wat worden wij blij van dit restaurant. Want de prachtig opgemaakte bordjes lachen ons tegemoet. L’épicerie du Cirque kookt puur, eerlijk en met lef.

Groenten spelen hier de hoofdrol. Ga voor à la carte of het seizoensmenu en laat je (blij) verrassen.

Volkstraat 23

culinaire hotspots 't zuid Antwerpen

Meat & eat en Fish & eat

Chef Mo Aoulad is kind van een slager. Zo groeide hij op met liefde voor het vak en een berg arbeidersethos. Hij heeft twee restaurants in Antwerpen-Zuid: Meat & Eat en Fish & Eat. De namen geven het al een beetje weg: bij de één eet je mooie stukken vlees – mét jus – zoals steak, zwezerik, Côte à l’os en stoofvlees op z’n Vlaams. En wat dacht je van Mergpijp-hoeveboter-toast?

Bij het visrestaurant staan fruits de mer (al dan niet op een riant plateau), Dorade Royale puttanesca, Ravioli van Zeebaars en fish & chips op het menu.

Marnixplaats 1 en Volkstraat 65

Fish & Eat Antwerpen Zuid

Tinsel

De naam klinkt al zo leuk, maar het is ook nog eens heel goed toeven, bij Tinsel. Bij dit leuke tentje kun je ontbijten, lunchen en koffietjes drinken – met een stuk taart erbij natuurlijk.

Alles is homemade: salade’s, risotto’s, muffins én de indrukwekkende ontbijttaart met havermout, wortel en opgeklopte kokosroom. Tip: de drankjes zijn ook een aanrader.

Vlaamsekaai 40

Tinsel Antwerpen-Zuid
Bron: Tinsel

Bizie Lizie

Bij brasserie Bizie Lizie eet je klassieke Belgische en Franse gerechten die je vervullen met nostalgie en liefde voor de Belgische en Franse keuken. Van coq au vin en confit de canard tot aan witloof, gelakt buikspek en bisque van kreeft. Gooi je broekriem maar vast los.

Bijzonder: afgaande op je mood, kun je hier kiezen in welke sfeer je eet. Er zijn namelijk vier verschillend ingerichte ruimtes.

Vlaamsekaai 16

Bizie Lizie 't Zuid Antwerpen

Burgers and Booze

Ook deze Culy-favoriet mag niet in het rijtje ontbreken. Het moet een feest zijn om de namen van de burgers bij Burgers and Booze te verzinnen. Hier staan de Notorious P.I.G, de Jurassic Pork en de Grow Some Cojones op het menu.

Numero uno is een 100% black angus burger met cheddar, bacon, gebakken ei en sriracha tartaar. De tweede een broodje met homemade pulled pork, koolsla, bacon crumble en barbecuesaus. De derde ook weer black angus met guacamole, zure room, tomatensalsa en een crumble van nacho’s. De booze – cocktails, gin-tonics, shots – maken het eetfestijn compleet.

Leopold de Waelstraat 7

Burgers and Booze Antwerpen Zuid

Fiskebar

Dat we fan zijn van deze visbistro, is geen geheim (sterker nog: we schreeuwen het van de daken). Bij Fiskebar worden wij altijd blij van de gezellige (drukke) sfeer en de dagverse vis.

Oesters, kokkels, venusschelpen, mosselen, wulken, octopus, ceviche, dorade en garnalenkroketten: ze hebben het hier allemaal.

Marnixplaats 11

Fiskebar Antwerpen-Zuid
Bron: Fiskebar

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.