Redactie
Redactie Inspiratie 10 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt: 5 x Vlaamse klassiekers in de binnenstad van Antwerpen

De Belgische keuken kent nogal wat klassiekers waar wij géén genoeg van kunnen krijgen. Culy’s Susanne bezocht onlangs de binnenstad van Antwerpen en ging hoogstpersoonlijk proeven. Waar je het lekkerste frietje, de beste wafel, en het gezelligste biercafé vindt? Ze zocht het voor je uit.

Frietjes bij Frituur L.O.
Frederik Van Eedenplein

Wanneer je aan een Antwerpenaar vraagt naar de lekkerste friet van de stad zullen ze eerst Frituur No. 1 noemen. Deze friettent zit middenin het centrum van Antwerpen en is enorm populair. Maar is de populairste friettent ook de lekkerste, vroegen wij ons af.

Na wat doorvragen blijken veel mensen Frituur No. 1 eigenlijk erg duur te vinden. Waar de friet het lekkerste is? “Bij Frituur L.O., dan moet je door de voetgangerstunnel onder de Schelde door. Het is even een stukje lopen, maar de friet is daar wel écht heel lekker.” Dus dat deden we, natuurlijk!

De voetgangerstunnel werd in 1933 gebouwd en heeft nog steeds de originele roltrappen uit die tijd. Wanneer je de tunnel uitkomt is het eerste frietkotje dat je tegenkomt Frituur L.O. Je frietje kan je met mooi weer opeten op een bankje aan de Schelde, met uitzicht over de stad.

Tip: raadpleeg eerst de openingstijden voordat je een frietje gaat halen. Op maandag zijn ze gesloten en doordeweeks sluit de frietkot tussen 13.30 – 16.30. Frituur L.O. is in het weekend de hele dag open.

Een Antwerps biertje bij Billie’s Bier Kafétaria
Kammenstraat 12

Een Belgisch biertje moet je bij een bezoek aan Antwerpen ook zeker hebben geproefd, maar welk biertje en welk café kies je?

Antwerpen telt ontelbaar veel biercafés. Moeilijk kiezen dus! Een aanrader is Billie’s Bier Kafétaria. Een heerlijk bruincafé voor een ‘biertje’ om de dag mee af te sluiten. Ook serveren ze fijne gerechten, zoals stoofvlees, bouillabaisse en buikspek.

Bron: Facebook

Warme wafels bij Désiré de lille
Schrijnwerkersstraat 14

Over dé plek voor een warme wafel zijn de locals het eens: die haal je bij Désiré de lille. Op de hoek van de Schrijnwerkersstraat – middenin het centrum – vind je de take-out en iets verderop zit de tearoom van Désiré de lille.

Wij raden je aan de wafel bij de take-out te halen. Bij de tearoom is het vaak erg druk en als je een wafel bij de take-out haalt kan je hem lekker opeten terwijl je door de stad struint. Wedden dat je hem zó ophebt?

Antwerpse handjes bij Cuperus
Sint-Katelijnevest 51

Antwerpse handjes zijn koekjes of chocolaatjes in de vorm van een handje en zijn een echte lokale lekkernij. Bij Cuperus kan je ze proeven. Deze zaak zit om de hoek van de grote winkelstraat Meir.

Bij Cuperus kan je rustig zitten met een kopje koffie en even bijkomen van de drukte van de stad. Je kan de ‘handjes’ ook kopen en meenemen voor thuis. Een leuk souvenirtje!

Belgische chocolade bij The Chocolate Line
Paleis op de Meir 50

Belgische chocolade. Tja, dat moeten we natuurlijk ook hebben geproefd. De mooiste chocoladewinkel bevindt zich in Paleis op de Meir: The Chocolate Line. De winkel werd geopend door meester chocolatier Dominique Persoone en hier vind je de meest bijzondere bonbons. Van een vulling met tequila tot pijnboompitten, en van sinaasappel tot earl-grey.

Achterin de winkel kan je een kijkje nemen in het chocolade-atelier. Hier vloeit de chocolade rijkelijk en zie je de chocolatiers aan het werk. Daarna snel terug naar de winkel. Chocolaatjes proeven!

Voor een volledig overzicht van alle culinaire hotspots, winkels en bezienswaardigheden van Antwerpen raadpleeg je 100% Antwerpen. In dit boekje vind je handige wandelroutes die je langs alle Antwerpse hotspots leiden. Verkrijgbaar in de digitale boekwinkel voor €14,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.