Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Hoeked Doughnuts: zonder twijfel de tofste donuts van Antwerpen

Voor Hoeked Doughnuts zou je nu meteen in de trein naar Antwerpen springen. Deze fantastische donut shop verkoopt eigenwijze donuts. Ze zijn zachter, luchtiger, gezonder én… hoekig! Bovendien zijn ze er in toffe smaken als matcha, crème brûlée en rode biet.

Bakker Joris Verschelden werkt al 20 jaar als bakker in België, maar kreeg honger naar meer. Na reizen naar New York en Londen, kreeg hij de inspiratie om zijn eigen donut shop te openen in Antwerpen. Samen met zijn partner Caroline opende hij daar onlangs Hoeked Doughnuts.

Hoeked Doughnuts Antwerpen

Hoeked

Het grote verschil met andere donutzaken, is dat alle donuts hier door de bakker zelf worden bereid. Joris gebruikt zijn bakkerstechnieken en bedenkt interessante smaken en combinaties. Zo worden er bijvoorbeeld donuts gemaakt waarvoor het deeg is geinspireerd op brioche, maar zijn er ook spelt donuts en volkoren donuts.

Die receptuur resulteert niet alleen in interessante smaken, maar ook in een eigen(wijze) textuur: de donuts van Hoeked zijn zachter, luchtiger en gezonder dan your regular donut.

CrèmeBrûF***INGlée

De donuts hebben toffe namen gekregen als MilliVanilli (vanille met pistachenoten), BluesBeater (met bosbessenglazuur en frambozencrumble) en RasperryBeret (frambozenglazuur, gedoogde physalis en gojibessen en witte chocolade), naar het liedje van Prince.

Minstens zo tof zijn hun smaken. Naast klassiekers als kaneelsuiker en chocolade, kun je ook uit je dak gaan met matcha met langzaam geroosterde pijnboompitten, salted caramel of de CrèmeBrûF***INGlée. Inderdaad: een crème brûlée donut!

Hoeked Doughnuts is open van dinsdag t/m zaterdag en op koopzondag. Check de openingstijden op de site.

Hoeked Doughnuts Antwerpen
Hoeked Doughnuts Antwerpen
Hoeked Doughnuts Antwerpen
Hoeked Doughnuts Antwerpen
Bron: Hoeked Doughnuts

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.