Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 23 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Video: 3 chefs maken pasta carbonara op 3 manieren (ook als dessert!)

Zeg tegen een Italiaan dat je room toevoegt aan je pasta carbonara en hij zal je nooit meer serieus nemen. Yes: pasta carbonara is een gerecht dat discussies doet oplaaien. De chefs in onderstaande video durven het in ieder geval aan om buiten de klassieke gebaande paden te treden (en wat controverse over zichzelf af te roepen): zij maken pasta carbonara op drie manieren.

Klassieke pasta carbonara

In lockdown is er in ieder geval een constante geweest die ons troost verschaft: koken. Soms hebben we zin om uitgebreide recepten te koken, soms van die dingen waar we anders nooit aan toe komen (Project Zuurdesembrood bijvoorbeeld) en soms willen we gewoon onze skills verbeteren en ons toespitsen op de klassiekers.

En over klassiekers gesproken: pasta carbonara is natuurlijk de ultieme Italiaanse klassieker. De basis van dit gerecht bestaat altijd uit pasta, spek, kaas en ei.

Carbonara op drie manieren

In deze video van Bon Appétit zie je drie chefs dit pastagerecht bereiden op drie verschillende manieren. Carla (met Italiaanse roots) gaat voor traditioneel, Chris gaat voor modern en Sohla gooit alle regels overboord en gaat voor experimenteel. Zij besluit pasta carbonara in de vorm van een dessert te maken. Mindblowing: we know.

Een érg vermakelijke video en natuurlijk is er ook die hamvraag: welke versie zou jij willen eten?

Recepten voor pasta carbonara:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.