Redactie
Redactie Restaurants 6 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Café Concours in Utrecht: het nieuwe wijncafé waar je spontaan kunt binnenlopen

Geruime tijd behoort Restaurant Concours in de Biltstraat tot de beste food-hotspots in Utrecht. Door het wisselende menu, de verse ingrediënten uit de stadstuin en uitgebreide wijnarrangementen moet je meestal weken van tevoren reserveren. Voor degenen die niet op tijd een tafel konden bemachtigen, hebben de eigenaren nu een oplossing: een wijncafé in hun oude pand aan de overkant van de straat. Alleen voor spontane bezoekers, zonder reservering.

Café Concours

Waar bij Restaurant Concours de 4, 5 of 6-gangenmenu’s zijn samengesteld om zoveel mogelijk bijzondere streekproducten te belichten, staan in Café Concours de wijnen van importeur Brederode Wijnkopers centraal. De goedgevulde wijnkaart, samengesteld door Sommelier Nils Regien, bevat wijnen voor de kleine én de grote portemonnee.

Bij elke wijn worden middels de “bites & borrelkaart” meerdere kleine hapjes geadviseerd, met een keuze uit meer dan tien favorieten van de gasten en klassiekers van chef Alex Zeelenberg. Eerst de wijn uitkiezen en daarna pas het eten, dat klinkt als muziek in de oren!

Café Concours wijnbar
Bron: Concours

Beroemde oesters

Op de borrelkaart zijn onder andere de inmiddels beroemde oesters van Restaurant Concours te vinden, die op drie verschillende manieren zijn bereid. Daarnaast bevat de kaart enkele borrelklassiekers zoals gedroogde ham en ambachtelijke vegetarische of bitterballen van Gasconne rund. En voor wie niet kan kiezen is er ook een uitgebreide borrelplank.

De “bites” op de kaart zijn wat meer uitgebreide gerechten, uitgevoerd met een gastronomische precisie die vaste gasten van het restaurant gewend zijn. Net als bij Restaurant Concours, kunnen de gerechten van Café Concours worden omschreven als “een reis door verschillende werelden”. Van typisch Franse runderwang met morilles tot verassende combinaties als boerderijhoen met nashipeer en Oost-Indische kers.

Ook vegetariërs kunnen naar hartenlust terecht bij Café Concours. Zo bevat de kaart enkele vegetarische pareltjes als een doperwtenbeignet met aubergine en Thom kha kai, of ravioli met gepofte koolrabi en kappertjes.

Oesters van Concours
Bron: Concours

Toekomstplannen

Deze zomer is Café Concours op vrijdag en zaterdag geopend van 15:00 tot 24:00 uur. Vanaf september hebben de eigenaren het plan om ook op zondag open te gaan. Daarnaast zullen er ook gastronomische evenementen worden georganiseerd. Zo staan onder andere een Grand Concours de Champagne(!) en een Riesling Diner op de planning.

Het adres van Café Concours

Je vindt Café Concours aan de Biltstraat 23 in Utrecht. Check alle info en openingstijden online. Restaurant Concours is gelegen aan de overkant, op Biltstraat 20. 

De leukste wijnbars in Utrecht waar je ook lekker kunt eten

Café Concours
Bron: Concours

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.