Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 21 mrt 2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste wijnbars in Utrecht waar je ook lekker kunt eten

Zin in een slokje én een hapje als je je in het Utrechtse bevindt? Gelukkig beschikt Utrecht over leuke wijncafés. Bij deze wijnbars in Utrecht kun je dus ook gewoon heel lekker eten bestellen bij je wijntje. Santé!

Wijnbar Vinvin

Predikherenstraat 19

Wijnbar Vinvin in Utrecht werd in 2017 nog verkozen tot Wine Bar of the Year. We snappen wel waarom: het is hier zowel hip als gezellig en er zijn 30 wijnen die je per glas kunt bestellen. Vertel ze waar je zin in hebt en ze zoeken er een wijn bij uit. Een echte eyecatcher is de krijtmuur waar flessen wijn staan uitgestald met afkomst en prijzen. De wijnen van Vinvin komen van over de hele wereld.

Wil je een hapje eten bij die wijnen, dan zijn er kazen, charcuterie en andere bites. Maar ze hebben ook regelmatig happen buiten de kaart om. Vraag ernaar bij de medewerkers van Vinvin.

wijnbars in Utrecht Vinvin
Bron: Wijnbar VinVin

Wijncafé Lefevbre

Neude 2

Wijncafé Lefebvre is het allemaal: een eigentijds café, enoteca (duur woord voor een wijnhuis of wijnbar met lokale wijnen), een proeflokaal en een tapasbar. En o ja: ze hebben ook nog een heerlijk terras voor de deur.

Wij vinden het maar wat handig dat Lefebvre zich ook profileert als tapasbar. Dit houdt in dat je (naast heerlijke wijnen, en het zijn er veel) bij Lefebvre ook diverse hapjes kunt eten. Denk aan oesters, flammkuchen, Overman’s krabkoekjes en een mix van verschillende ‘croquettes’. Je kunt zelfs afsluiten met een dessert: huisgemaakte chocoladefondant.

Talud9

Donkere Gaard 9

Talud9 is een koffiebar by day, wijnbar by night. Ze zitten in misschien wel het leukste pandje van de Utrechtse binnenstad: in het voormalige tuinhuisje van Bisschop Adrianus (enige Nederlandse paus) uit omstreeks 1500. Hier serveren ze bijna 50 (!) wijnen per glas, maar ze hebben geen wijnkaart. Je bestelt je wijn namelijk op basis van smaak, waarna de bediening in de kelder op zoek gaat naar een voor jou geschikte wijn.

Wil je daar wat bij snaaien, dan zijn er planken met alles van kaas tot charcuterie en snacks. Er zijn ook losse hapjes te bestellen als mini pizza, Camembert met rozemarijn uit de oven, witlof met tonijn en brood met dips.

Zies

Twijnstraat 58

De Twijnstraat is één van de leukste en gezelligste straatjes in het centrum van Utrecht. Zeker in de zomer is het hier een geborrel van jewelste. Zies zit daar middenin. Het is niet alleen een wijnbar en bistro, maar óók een boutique hotel. Dus je kunt lekker blijven slapen.

De wijnen komen uit Mediterrane landen zoals Italië en Frankrijk, maar ook uit Portugal, Marokko en Libanon. Je vindt hier ook wijnen van de kleine en wat onbekendere wijnhuizen. Het overgrote deel is biologisch en soms zelfs biologisch-dynamisch. En omdat Zies ook een bistro is, kun je hier je buikje rond eten. Gegrilde chorizo met hartige crema catalana, wildzijn ribbetjes met rode bieten en truffelcrème, kokkels, scheermessen, vongole: het kan niet op.

Bron: Wijnbar Zies

Firma Pickles Burgers & Wines

Drieharingstraat 1 en Biltstraat 1

Dat wijn en burgers perfect samengaan, bewijst Firma Pickles. Er staan hier zeker 30 soorten wijn op de kaart die je per glas kunt bestellen. Ze werken daarvoor voornamelijk met kleine producenten. Dat vinden we leuk.

Naast Utrecht vind je Pickles ook in Rotterdam, Scheveningen en Den Haag. Het menu verschilt per locatie, maar verwacht hier smakelijke, sappige burgers als de Smoked BBQ burger, de Hot Jalapeños burger en de Double Cheese Deluxe, met een kern van blauwe kaas, Guinness bier, Cheddar-saus, whisky glaze en gefrituurde uiringen. Pickles heeft trouwens ook veel goede vegetarische burgers, op basis van zoete aardappel of paddenstoelen en linzen. Aanrader!

wijnbars in Utrecht Firma Pickles
Bron: Firma Pickles

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.