Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Restaurant Concours in Utrecht vaart al jaren haar eigen koers

Restaurant Concours wordt gezien als één van de beste restaurants van Utrecht. Die mag dus niet ontbreken in je lijstje! In het restaurant in de Biltstraat wordt Frans gekookt waarbij verse ingrediënten uit de tuin het uitgangspunt vormen.

Elke dag anders

Die ingrediënten komen veelal uit de Stadstuin van Het Huis in Utrecht. Want het menu van Concours wisselt dagelijks en de ideeën komen bijna altijd tot stand door het verse aanbod van die dag.

Eigenaren Lisa en Alex Zeelenberg (Alex is de chef) runnen het restaurant alweer vanaf 2016. Alex werkte eerder al bij restaurant Karel V in Utrecht en Vis aan de Schelde in Amsterdam. Lisa runde restaurant Het Huis in Utrecht (daar hebben we ‘m weer) en werkte bij Lindenhoff in Baambrugge.

Het team van Concours
Bron: Concours

Het menu van Concours

Bij Concours serveren ze een dagelijks wisselend menu van 3 (€ 35,- euro) tot 6 gangen (€ 60,- euro). Het liefst koken ze gerechten die passen bij wat jij lekker vindt. Daar vragen ze je zelfs naar. Daar kun je een wijnarrangement bij nemen, of je bij elke gang laten adviseren over een bijpassende wijn.

De gerechtjes zijn klein en verfijnd, maar hoog op smaak. Zo kun je hier bijvoorbeeld een amuse geserveerd krijgen die is geïnspireerd op een wandeling bij Callantsoog, van langoustine met wasabi, aioli en rendiermos. Of een gerechtje van coquille met rammenas, Hollandse garnalen, komkommer en aubergine. En wat dacht je van parelhoen met plumsaus, linzen, appel, cognac en foelie?

Restaurant Concours Utrecht
Bron: Restaurant Concours
Het menu van Concours
Bron: Concours

Knus

Gault & Millau en de Lekker-gids hebben restaurant Concours allemaal al aangeraden. Ook niet onbelangrijk: je zit er leuk, in een warm, knus pand met veel hout en een open keuken.

Leren van Concours? Het restaurant geeft geregeld workshops in het weekend, waarbij je bijvoorbeeld alles leert over schaaldieren, roken & conserveren of het uitbenen van een bok.

Het adres van restaurant Concours:

Biltstraat 23
3572 AB Utrecht

Openingstijden van Concours: maandag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur. Kijk voor meer info of om te reserveren op de website

Andere goede restaurants in Utrecht:

Het interieur van restaurant concours
Bron: Concours

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.