Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Inspiratie 7 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Tip: op Fairsy vind je alle leuke eetstalletjes langs de weg door heel Nederland

Wie droomt er niet van een gigantische, goed onderhouden moestuin met producten verser dan vers? Juist! Helaas kunnen we er door gebrek aan ruimte, tijd en zin niet allemaal aan beginnen. En daarom is er nu Fairsy: een platform waar mensen met een overschot aan pas geoogste groenten, fruit, aardappelen en potjes jam hun winkeltjes langs de weg kunnen laten opvallen. Zodat jij op weg naar huis even langs een stalletje in de buurt kunt voor courgettes vers van het land.

Eetstalletjes langs de weg

Je komt ze vaak genoeg tegen, de eetstalletjes langs de weg. De een met eieren van kip Betsie, de anderen met melk van koe Bertha en weer een andere met groenten en fruit uit eigen tuin. Super leuk, maar vaak kom je ze net op ‘t verkeerde moment tegen. Of je hebt geen cash bij je, of je hebt haast óf er ligt niet tussen wat je zoekt of kunt gebruiken. Dit is nu verleden tijd!

Fairsy kent alle stalletjes van Nederland

Gelukkig is er nu Fairsy. Een platform waar alle stalletjes van Nederland zich kunnen aanmelden. Je ziet ze dan verschijnen op de kaart en weet zo precies welke stalletjes bij jou in de buurt zijn.

Daarnaast kunnen de eigenaren op Fairsy extra informatie geven. Moet je bijvoorbeeld cash betalen, of kan het tegenwoordig zelfs via een Tikkie?

Landelijk boodschappen doen

Fairsy maakt ‘landelijk’ je boodschappen doen makkelijker dan ooit. Tik gewoon je postcode in of geef aan wat je wilt halen in welke provincie en er komen allemaal gele knopjes tevoorschijn. Klik erop en je krijgt precies de informatie wat voor stalletje het is, wat je er precies kunt verwachten, wanneer ‘ie geopend is en hoe je er kunt betalen.

Handig voor je volgende tour door de provincie!

Seizoensgroenten en decoratie

Wat leuk is aan al deze verschillende stalletjes, is dat je precies ziet wat de seizoensgroenten op dit moment zijn. Deze worden namelijk op dit moment geoost en misschien vanmiddag nog wel verkocht in een stalletje bij jou in de buurt. Naast groenten, fruit en overig etenswaar, zie je op Fairsy ook de verschillende bloementelers in de buurt. Dat niet alleen! Ook kerstboomboeren hebben zich aangemeld op Fairsy. Kun je komende december precies zien waar jij jouw oh dennenboom kunt kopen.

Bezoek Fairsy.nl en kijk waar bij jou in de buurt de leukste eet- en plantenstalletjes te vinden zijn!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.