Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Café Carél (Utrecht): paté en croûte, steak tartaar en andere Franse bistroklassiekers

Ligt het aan ons of brengen steeds meer moderne horecazaken een ode aan de Franse keuken? Van de wondermooie paté en croûte bij Slagerij de Beurs tot het pas geopende Bistro de la Mer in Amsterdam: we lijken de Franse keuken nog lang niet moe te zijn. Ook in het recent geopende Café Carèl aan het Janskerkhof in Utrecht kun je die francofilie volop vieren.

En dat in een prachtig pand, te midden van de historische binnenstad.

Café Carèl: het beste van de Franse keuken

De kaart laat zich makkelijk samenvatten: simpelweg het beste van de Franse keuken. Sommige gerechten houden ze klassiek (paté en croûte met pickles en mosterd), andere menu-opties krijgen een eigentijdse twist (escargots met ‘ndujaboter en peterselie).

Hoe dan ook denk je bij elke optie: dit wil ik. Van de spicy bisque met wilde garnaal en rouille tot de kokkels met pernod en venkel of de kalfssukade met koolrabi-doperwtensalade: het zijn stuk voor stuk gerechten waarmee je de hele tafel wilt vullen. Zo zijn de gerechten trouwens ook bedoeld, als kleinere porties om te delen.

Fondue au fromage

En wil je je ‘s winters nou opwarmen na een gure stadswandeling, dan kun je voor de fondue au fromage gaan. Die wordt gemaakt met Emmentaler en is er in twee varianten: of geroosterde tomaatjes-oregano, of Calvados-grove mosterd.

Vergeet uiteraard ook niet om daar een glas wijn bij te bestellen, want als er íéts is waarmee Franse gerechten onlosmakelijk verbonden zijn, dan is het dat laatste wel. Ook dat is bij Café Carèl geen enkel probleem natuurlijk: de kaart bevat genoeg mooie opties uit verschillende Franse wijnregio’s.

En daarmee heeft de Domstad er een fijne plek bij, waar wij gerust elke week wel aan de bar willen komen hangen.

Adres en openingstijden Café Carèl

Janskerkhof 6

3512 BK Utrecht

Café Carèl is van maandag tot donderdag geopend van 15:00 tot 00:00 en van vrijdag tot zondag van 10:00 tot 01:00. Reserveren kan via de website van Café Carèl

Meer hotspots in Utrecht?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.