Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 27 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Vis aan de bar bij Bistro de la Mer in Amsterdam (van de chefs achter 212*)

Echt goede visrestaurants zijn zeldzaam in Nederland. Maar toen we hoorden dat chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van 212 en De Juwelier besloten zich eraan te wagen, wisten we meteen al: Bistro de la Mer in Amsterdam is er eentje waar we zonder twijfelen voor om zullen rijden. Zee-egels en oesters aan de bar? Ja graag.

Bistro de la Mer

Het aanbod indrukwekkende restaurants in de Amsterdamse Utrechtsestraat blijft maar groeien. Na favorieten Zoldering en De Juwelier kunnen we ook Bistro de la Mer onder onze nieuwe favorieten scharen. De knusse en stijlvolle inrichting doet denken aan een bruine kroeg waar je even binnen hopt om te kijken of er bekenden aan de toog hangen. Alleen wordt er aan deze toog iets heel anders geserveerd.

Zee-egel en Zeeuwse platte

“Als je niet van vis houdt, moet je hier niet komen”, citeert het Parool van Oostenbrugge. Houd je wel van vis, dan is het vrijwel noodzakelijk dat je ooit een avondje plaatsneemt op één van de krukken van Bistro de la Mer.

Begin er je avond bijvoorbeeld met Hollandse garnalensalade met knol remoulade, XO saus en schuim van Poiré, vervolg met zeebaars met snijbiet, dille en velouté van schelpdieren met forelkuit. Of kies voor de kreeft gepocheerd in gezouten boter, met groene asperges en saus van verveine. Krijg je al trek?

Hoge ogen, hoge cijfers

Elk gerecht draait om vis, behalve -niet geheel verrassend- de desserts. Maar amarene kersen met Whiskey Sour ijs? Die laten we niet aan ons voorbij gaan.

Het gebeurt niet vaak, maar zelfs het Parool deelde een 9- uit na een avondje aan de bar van deze bistro. De “meesterlijk bereide vis” gooide hogen ogen en daar kijken we niet van op. Want waar Clamato -het zusje van Septime– in Parijs vaste prik is voor menig visliefhebber, zal Bistro de la Mer dat zeker worden in Amsterdam.

Het adres van Bistro de la Mer:

Utrechtsestraat 57, Amsterdam

Kijk voor actuele info en openingstijden op de website.  

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.