Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Duizenden gratis Heri Heri-gerechten door heel Nederland: hier vind je ze

Dat eten onlosmakelijk verbonden is aan cultuur en geschiedenis, staat buiten kijf. Kijk maar naar Heri Heri, een gerecht dat traditioneel gegeten werd door slaven en vandaag nog steeds symbool staat voor verbinding met de voorouders en met de geschiedenis van ons land. Mooi initiatief: ter nagedachtenis aan het slavernijverleden worden er op 1 juli meer dan 20.000 gratis Heri Heri-gerechten uitgedeeld door heel Nederland.

Die dag is natuurlijk niet toevallig gekozen: 1 juli zal voor altijd die historische dag zijn waarop de afschaffing van de slavernij in het Koninkrijk der Nederlanden plaatsvond. De organisatie Free Heri For All wil die dag nu vooral in het teken van verbinding te zetten, onder andere met een gratis bordje eten.

Free Heri Heri for All

Gratis Heri Heri dus, voor meer dan 20.000 mensen op 1 juli. Heb je nou niet meer helemaal scherp hoe dat gerecht eruit ziet? Denk: zoete aardappel, groene banaan, gele banaan, cassave, zoute vis (bakkeljauw) en ei, een gerecht ontstaan uit wat er overbleef op de plantages. En bovenal een heerlijk bordje comfort, vol verschillende smaken en texturen.

Dat gaan verschillende chefs van over het hele land voor je bereiden, zodat er in totaal meer dan 20.000 Nederlanders een bordje kunnen afhalen. Leuk detail: sterrenchef Joris Bijdendijk bedacht de kleurrijke presentatie van het gerecht.

Wil jij op 1 juli zo’n bordje verzilveren? Raadpleeg de website van Free Heri Heri for All. Daar vind je een volledig overzicht van de verschillende afhaallocaties over het hele land. Toch liever zelf Heri Heri op tafel zetten? Vorig jaar deelden we een handig basisrecept.

Meer uit Suriname?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.