Redactie
Redactie Inspiratie 6 dec 2016
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… de heerlijke Maastrichtse producten van Saveurs

Omdat we bij Culy echte lekkerbekken zijn, worden we ontzettend blij van de Maastrichtse producten van Saveurs. En jullie waarschijnlijk ook!

Dit Limburgse bedrijf maakt heerlijke delicatessen, zoals gehaktbrood (van zowel rund als kip), mayonaise en bijzondere kruidenboters. Voor het paneermeel in bijvoorbeeld het gehaktbrood, gebruiken ze de restjes van niet verkochte broden van de Bisschopsmolen in Maastricht. Jean-Paul Hamaekers, eigenaar van Saveurs, weet precies wat lekker is en bedenkt dan ook fijne recepten.

Zoals dat kipgehaktbrood; een klassiek gehaktbrood, maar dan gemaakt van kip. Voor het vlees worden label rouge kippen gebruikt, en verder bevat het gehaktbrood geen water of andere toevoegingen. Wel is het geheel gepaneerd met cornflakes, voor een knapperig korstje. Lekker, zo koud uit het vuistje, in stukjes voor bij de borrel, of snij in plakken voor op een broodje.

Ook een favoriet is de geroosterde paprika mayonaise. Voor deze saus roosteren ze rode paprika’s in de oven, deze worden gemengd met mayonaise. Lekker om er een vissalade mee aan te maken, of voor bij een burger. Of met kreeft…

Goede kruidenboters zijn vaak lastig te vinden in de supermarkt of delicatessenwinkel. Saveurs heeft vier soorten: de klassieke verse kruidenboter, pesto boter, zwarte truffelboter en tomatenboter. Allemaal in kleine worstvormpjes verpakt, zo snijd je er makkelijk mooie plakjes van.

De klassieke kruidenboter is gemaakt met verse kruiden, de pesto boter met huisgemaakte pesto met lekker veel pijnboompitjes. De tomatenboter (heerlijk bij een goed stuk gegrild vlees!) wordt gemaakt met pomodori’s die ze zelf zeven. En de truffelboter, onze absolute lievelings, wordt gemaakt met truffel van Giuliano uit Pietralunga, een klein dorpje vlakbij Florence.

De boters zijn lekker op een gegrild broodje, of bij een steak of een burger. Maar ook érg smakelijk om deze door net gekookte pasta’s door te roeren.

Waar is Saveurs te koop?

Alle producten zijn te koop bij de winkels van Marqt, Stach en Landmarkt. Ook leveren ze aan veel delicatessenzaken, zoals JWO, Le Salonard en Erik’s Delicatessen in Amsterdam Oost.

Ook veel horecazaken gebruiken de producten, zoals The Lobby, Café Vrijdag, Oslo en Studio K in Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.