Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 28 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste culinaire cadeaus voor Moederdag

Cadeaus met een culinair tintje zijn wat ons betreft de allerleukste presentjes om te geven. Naast het materiële geef je immers een stukje levensvreugde en culinair genot aan die persoon. En laat dat nou net zijn wat we onze moeders van harte gunnen. Van een oogstrelende koffiemaker tot een prachtig taartplateau en een steengoed kookboek: dit zijn onze favoriete culinaire moederdagcadeaus.

Culinaire moederdagcadeaus

Roze taartplateau

Houdt je moeder van bakken? Of simpelweg van taart? Laat haar voortaan pronken met haar baksels op dit supermooie, roze taartplateau.

Dit glazen taartplateau is online te koop voor € 19,99,-

Taartplateau als culinair Moederdagscadeau
H&M Home

Moederdagpakket van Lowlander

Het toffe biermerk Lowlander komt dit jaar met een Beer & Bath Bomb pack. Da’s dus een pakket met daarin twee White Ale biertjes en een bruisbal met vloerbloemen en sinaasappel. Ofwel: bier en badderen!

Het Beer & Bath Bomb pack van Lowlander is exclusief te verkrijgen in de winkels van HEMA voor € 10,-

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Nespresso

De nieuwste Nespresso-capsules in huis hebben voelt altijd een beetje als luxe. En als er iets is wat we onze moeders gunnen, dan is het dat wel. De vier nieuwe smaken zijn Parijs Espresso, Miami Espresso, Istanbul Espresso en Rio de Janeiro Espresso. Die nemen je niet alleen mee op ontdekkingsreis naar verschillende koffieculturen, ze staan bovendien garant voor heel wat gezellige koffiemomenten.

Koffie van Nespresso is makkelijk te bestellen via de site.

Nespresso als moederdagcadeau
Bron: Nespresso

Rootcello

Met Rootcello geef je je mama een mooie fles drank die je normaal gezien misschien niet zo gauw zou kopen. Rootcello is een schoolvoorbeeld van een klassieker-met-hedendaags-jasje. De likeur herinterpreteert het klassieke limoncellorecept door er krachtige wortelaroma’s (snap je de naam?) in te infuseren. En dat is dus erg lekker! Bijpraten met je moeder op een zwoele zomeravond met dit ijskoude drankje: zie je het al voor je?

Rootcello is online te koop voor € 19,99,-

Rootcello
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Een steengoed kookboek

Als we één kookboek mogen tippen dit jaar, dan is het ‘That Sounds So Good’ van Carla Lalli Music. De recepten in het boek zijn praktisch, perfect kloppend en verrukkelijk. Volgens Carla draait eten in de eerste plaats om de band die je schept met de belangrijkste mensen in je leven. Als dat niet toepasselijk is voor Moederdag, weten wij het ook niet meer.

That Sounds So Good van Carla Lalli Music (Carrera Culinair) is te koop voor € 31,99,-

That Sounds So Good

Moederdagboek met bonbons

Voor alle moeders die verzot zijn op chocolade: deze is voor jullie. Smit’s Delicious heeft nu een briljant, knalroze ‘Moederdagboek’ in hun assortiment. Sla dat boek open en je treft meteen 30 handgemaakte en oogstrelende bonbons aan. Echt zo’n cadeau waarvan je hart een klein sprongetje maakt.

Het Moederdagboek van Smit’s Delicious is online te koop voor € 39,95,-

Moederdagboek Smit's Delicious als culinair moederdagscadeau
Smit's Delicious

Design citruspers

Dagelijks verse sapjes persen is fijner met een mooi apparaat. Wij vinden dit exemplaar van HAY te gek: simpel, stijlvol, een tikkeltje retro en vooral erg praktisch. Echt zo’n ding dat je dagelijkse levenskwaliteit de hoogte instuurt.

De citruspers van HAY is online te koop voor € 149,-

Design citruspers HAY
Bron: HAY via De Bijenkorf

La vie en beurre

Met goede boter glijd je makkelijker door het leven. En met goede boter bedoelen we héél goede boter, zoals deze Beurre Noisette van restaurant Smink. Koop daar dit toffe botermesje bij (en koop er een mooi zuurdesembrood bij) en je hebt – als je ‘t ons vraagt – een topcadeau voor je mams.

Dit botermesje van van Doing Goods is online te koop voor € 14,-

 

 

Botermesje als culinaire moederdagcadeau
Bron: Doing Goods via De Bijenkorf

Toffe handzeep

Een mooie fles handzeep maakt de aanblik van je aanrecht een stuk aantrekkelijker. Dit exemplaar van Wellmark is daar een goed voorbeeld van. En het opschrift ‘Wash you hands – Mum’ maakt het natuurlijk extra geschikt als moederdagscadeau.

De handzeep van Wellmark is online te koop voor € 21,-

Wash your hands mum handzeep als moederdagscadeau
Bron: Wellmark via De Bijenkorf

Alessi koffiemaker

Wij zijn een klein beetje verliefd op het tijdloze design van deze Alessi koffiemaker. En dan hebben we het nog niet gehad over de lekkere koffie die je ermee maakt…

De koffiemaker van Alessi is online te koop voor € 49,-

Alessi koffiemaker als culinair moederdagscadeau
Bron: Alessi via de Bijenkorf

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.