Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Video's 2 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Bruschetta met gemarineerde kersen en ricotta

Het kersenseizoen is bijna ten einde (nooo!) en dat betekent dat we nog even helemaal losgaan met de lekkerste recepten met kersen. Geniet ervan, nu het nog kan! In onderstaande video maakt chef Stephanie Izard superlekkere bruschetta met ricotta en gemarineerde kersen.

Gemarineerde kersen

Chef Stephanie Izard was de eerste vrouwelijke chef die de Amerikaanse versie van het programma Topchef won (in 2008).  Ze heeft een James Beard Award én een serie restaurants, waarvan Girl and the Goat (in Chicago) de bekendste is.

Voor Food & Wine magazine bedacht ze een recept voor bruschetta met gemarineerde kersen. In onderstaande video laat de chef je zien hoe je die zélf maakt.

Heerlijke bruschetta

Stephanie gebruikt een baguette en bakt de sneetjes brood in boter. De kersen ontpit ze met een kersenontpitter en snijdt ze in vieren. In de marinade voor de kersen gaat vissaus, champagne-azijn (appelciderazijn is ook goed) en olijfolie. Ze doet er nog wat reepjes van zoetzure pepers bij en verse basilicum en munt.

De chef smeert wat ricotta op de toast en schept de gemarineerde kersen daar bovenop. Superlekker als lunch of als makkelijk borrelhapje!

Meer van dit:

Bruschetta met gemarineerde kersen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.