Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 5 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Bar Bouche: Mediterraans geïnspireerde gerechten all day long

Een gemoedelijke buurtbar met toffe service en prima eten: daar tekenen wij voor. Helaas wonen we zelf niet in de buurt van de Wibautstraat, want daar opende zo’n knus eetzaakje onlangs haar deuren: Bar Bouche.

Naast verfijnd eten – en dat een hele dag door – is Bar Bouche ook gewoon een bar waar het is toegestaan om je thuis te voelen. Voor koffie met een krantje, voor een snelle lunch tussendoor of voor een avondje borrelen met een gezelschapsspel erbij.

Bar Bouche: voor ieder moment van de dag

Een buurtbar in de Wibautstraat die dagelijks geopend is van 9:00 tot 00:00, dat miste nog. De kwaliteit in zo’n eetbar van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat hoog houden, lijkt ons een behoorlijke uitdaging. Toch ziet het ernaar uit dat ze daar bij Bar Bouche goed in geslaagd zijn.

Het geheim zit ‘m in een frisse kaart van ontbijt-, lunch-, borrel-, en shared dining gerechten met producten van kwaliteit. Om je een idee te geven: kazen van Fromagerie Kef (altijd goed), koffiebonen van Badeta in de Pijp en veel huisgemaakte borrelhapjes. Ook de (alcoholische) dranken zijn met zorg geselecteerd. Van een Bloody Mary met pit tot een Belgisch Wild Jo biertje tot een reeks keigoeie (natuur)wijnen: die drankenkaart zit gewoon goed.

Het menu bij Bar Bouche

Waar het ontbijt nog redelijk beperkt is (croissantjes of granola), is de lunchkaart uitgebreid en veelzijdig. Good old tosti’s konden niet ontbreken (van die met oude kaas, pastrami, zuurkool en mieriksmosterd loopt het water ons in de mond), maar ook tabouleh of linzenstoof met yoghurt en venkelchutney behoren tot de keuzes.

Die veelzijdigheid zet zich later op de dag voort in de dinerkaart. Een Moorse kip tajine met abrikoos en gremolata of escabeche van makreel met paprika, venkel en saffraan: wij zouden het wel weten.

En dan is er nog de borrelkaart, die de hele dag doorloopt. Met opties als ‘fritura de verduras’ met dragonmayonaise of pan con tomate met sardientjes is dat een verstandige zet. Heb je meteen een excuus om om 11:00 uur ‘s ochtends een glas bubbels met bitterballen te bestellen.

Adres en openingstijden Bar Bouche

Wibautstraat 107H,

1091 GL Amsterdam

Bar Bouche is dagelijks geopend van 09:00 tot 00:00 uur. 

Meer hotspots in Amsterdam-Oost?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.