Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 7 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij de Arte & Zayne Blend Store in Amsterdam proef je thee van over de hele wereld

Van zwarte thee met verrassende smaken tot kruidenthee met spirituele quotes op het zakje: het theeschap in de supermarkt kent tegenwoordig een grote variëteit. Maar de échte theeliefhebber gebruikt natuurlijk nog liever losse thee met authentieke smaken. En dat zijn precies de theeliefhebbers die bij Arte & Zayne in Amsterdam aan het goede adres zijn.

Arte & Zayne is een merk dat handgeplukte losse theeën van over de hele wereld verkoopt – en nog 100 procent biologisch ook. Die theebladeren, afkomstig uit onder andere India, China en Japan, worden gemengd met kruiden en specerijen, gedroogde bloemen en aroma’s.

De theeën van Arte & Zayne

Dat resulteert in 24 verschillende theemengsels: sommige met zwarte thee, andere met witte of groene thee en een aantal blends met kruidenthee. En elke theesmaak doet je denken aan een andere plek of ervaring.

Zo is er Amore di Madre, dat je met citroen en basilicum meeneemt naar Italië, Treasure Islands uit Mexico met mango en papaya, en Marrakech Nights smaakt naar pepermunt.

Afbeelding van thee van Arte & Zayne

Al die smaken kun je proeven in de Blend Store in hartje Amsterdam, waar de verkopers je ook met liefde alles vertellen over de verhalen achter de thee. Want elke cultuur, elke plek kent immers andere theesoorten en vooral -tradities die voortkomen uit duizenden jaren geschiedenis. Hoe leuk is het om je daar bewust van te zijn als je je ‘s avonds met een kop dampende thee op de bank nestelt?

LEES OOK: Alles over tea pairing (en hoe dit dit thuis te doen)

Arte & Zayne leert je dat thee een echte kunst is, en het is dan ook geen toeval dat de naam refereert aan ‘artisan’ of ambacht. Zayne betekent in het Hebreeuws en Arabisch bovendien zoiets als ‘vreugde en schoonheid’. Het moge duidelijk zijn: deze winkel is echt opgericht vanuit liefde voor thee, en dat merk je meteen.

Afbeelding van Arte & Zayne blend shop in Amsterdam

Kaasproeverijen met thee

In de winkel kun je trouwens niet alleen thee proeven en kopen, maar er worden af en toe ook events georganiseerd. Zo kun je een thee- en kaas-proeverij bijwonen – want wie zegt dat kaas alleen bij wijn zou passen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar verschillende theesmaken naast verschillende soorten kaas zorgen juist voor heel verrassende combinaties. Cheers!

En ben je toch niet in de gelegenheid naar Amsterdam komen? Alle signature blends zijn ook online te bestellen. Dat kan heel gemakkelijk in de webshop.

Het adres van de Arte & Zayne Blend Store

Oude Hoogstraat 12
1012 CE Amsterdam

Arte & Zayne in Amsterdam is van dinsdag t/m zaterdag open van 12.00 tot 20.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. 

Meer thee om te proeven:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.