Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 24 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij A Beautiful Mess krijgen vluchtelingen een rol in het restaurant en eet je mezze

We schreven al eerder over A Beautiful Mess, toentertijd gehuisd in de voormalige wasserette van de Bijlmer Bajes in Amsterdam. Goed nieuws: het restaurant – opgezet door Refugee Company – is eindelijk terug van weggeweest! Een jaar lang kunnen we ons nu gaan verlekkeren aan gerechten uit het Midden-Oosten en Oost-Afrika bij The Manor in Amsterdam-Oost.

Restaurant met een missie

A Beautiful Mess is niet zo maar een restaurant. Het is er namelijk eentje gerund door mensen die een nieuw bestaan proberen op te bouwen in Nederland. Gevlucht uit hun thuisland, krijgen ze de kans om op een fijne en veilige manier aan Nederland te wennen. Het restaurant werkt dan ook samen met The Refugee Company.

A beautiful mess Labneh
Bron: A Beautiful Mess

Het menu

We staken ons enthousiasme niet onder stoelen of banken nadat we de vorige keer gingen proeven. Het menu – wederom samengesteld door schrijver en chef Merijn Tol – belichaamt dan ook precies alles waar we op hoopten. Verwacht de beste labneh die je ooit zal proeven, en limonades die je misschien niet eerder hebt geproefd maar wil blijven drinken, zoals die met oranjebloesem en za’atar. Mezze dus, maar ook bubbels, fris en verrassende cocktails.

The Manor

Haast je dus – nou ja, begeef je in ieder geval binnen een jaar – richting de Manor in Oost. Een mooie historische locatie (voorheen zowel ziekenhuis als stadsdeelkantoor) met, niet geheel onbelangrijk, een erg lekker terras. En ook bekend om culinaire samenwerkingen, aangezien er eerder ook gerechten van Slagerij de Beurs werden geserveerd.

Limonade A Beautiful Mess
Bron: A Beautiful Mess

Locaties

Ligt Amsterdam voor jou niet echt om de hoek? A Beautiful Mess heeft ook locaties in de asielzoekerscentra Oog en Al in Utrecht en Park Sonsbeek in Arnhem. Hier kan gegeten worden en daarnaast worden er ook evenementen organiseert. Kijk voor meer info op deze website.

Het adres van A Beautiful Mess in The Manor:

Linnaeusstraat 89, Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.