Culy
Culy Diner 25 feb 2015

Geroosterde auberginesalade met sinaasappel, oregano en granaatappelmelasse

Merijn Tol en Nadia Zerouali hebben SOUQ gelanceerd: een lijn mediterraan Arabische ingrediënten van topkwaliteit. Bij de producten horen fijne recepten, zoals deze heerlijke geroosterde auberginesalade met sinaasappel, oregano en granaatappelmelasse.

image

Leg de aubergine in de vlam van je gasfornuis en blaker ‘m zwart aan alle kanten tot hij helemaal zacht is, keer regelmatig met een tang. Je kunt dit ook in een hete oven onder de grill doen.

Laat de aubergine een beetje afkoelen en pel met je handen de zwarte schil eraf tot er bijna geen zwarte schil meer aan zit.

Spreid het aubergine vlees uit en hak grof. Verdeel over een bord. Rasp de schil van een halve sinaasappel erboven. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met zout, oregano en peterselie. Besprenkel het gerecht rijkelijk met granaatappelmelasse.

Voor meer informatie over de collectie, zie: nadiaenmerijnsouq.nl.

Reageer op artikel:
Geroosterde auberginesalade met sinaasappel, oregano en granaatappelmelasse
Sluiten