Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 24 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Weekmenu: volop zomerse variëteit van 27 juni t/m 3 juli

Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. De zomer is officieel aangebroken, en dat gaan we natuurlijk doorvoeren in ons avondmenu. Daarom volop variëteit in deze gerechten tijdens het zomerse weekmenu van 27 juni t/m 3 juli.

> Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s!

Tijd over? Duik ook nog even de keuken in voor deze zomerse toetjes.

Maandag

Sardines zijn onlosmakelijk verbonden met het vakantiegevoel. Precies wat we nodig hebben deze maandagavond. Niet gehele verrassend dat deze orechiette met sardines, salie en citroen blijvertje is in ons vaste kookrepertoire.

orechiette met sardines
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: orechiette met sardines, salie en citroen

Dinsdag

Vietnamese gerechten zijn groot favoriet bij menig Culy-redacteur. Door veelgebruikte frisse smaakmakers als citroengras en munt geldt dat al helemaal in de zomer. Fris dus, maar ook zoet, pittig én hartig. Alles wat je nodig hebt om de dinsdag goed af te sluiten.

Vietnamese noedelsalade met gehakt
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: frisse Vietnamese noedelsalade met gehakt

Woensdag

Makkelijke misokip klinkt net zo gezellig als dat ‘ie smakelijk is. Zijn wij even blij dat miso in ons leven is gekomen: de makkelijke smaakmaker die gerechten in één klap een onwijze boost geeft. Misschien wel het perfecte maaltje tijdens dit zomerse weekmenu.

Misokip met rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke misokip uit de oven met rijst en gebakken ei

Donderdag

Shakshuka is altijd een goed idee, ook op deze donderdagavond in juni dus. Gingen we voorheen vooral voor de klassieke versie met tomaten, tegenwoordig prijkt de groene versie op onze favorietenlijst. De spinazie en verschillende kruiden zorgen voor een aantrekkelijk én niet te versmaden hoogtepuntje van dit zomerse weekmenu.

Groene shakshuka met spinazie en toast voor lunch op kantoor
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar recept: Culy Homemade: groene shakshuka met spinazie

Vrijdag

De titel van het recept zegt het al: in 8 minuten op tafel. We horen je denken: dat kan niet meer zijn dan een gebakken ei op een casinootje wit. Heb jij ‘t even mis: we hebben het hier over een volwaardige maaltijd met crispy chili olie, noodles, koriander, edamame en erwtjes. Loopt het water je al in de mond?

Crispy Chilli oli noodles
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

> Naar recept: Culy Homemade: crispy chilli oil noodles met koriander en edamame (in 8 minuten op tafel)

Zaterdag

Wij krijgen geen genoeg van watermeloen: het frisse fruit dat onlosmakelijk verbonden is met een broeierige zomerse dag. We verwerken ‘m dan ook graag in het diner deze week. Zoals bij deze originele poké bowl, waar we ‘m vooraf marineren voor extra veel smaak. Watermeloen over? Serveer er dit drankje bij.

Poke bowl met watermeloen
Bron:

> Naar recept: Culy Homemade: zomerse poké bowl met watermeloen

Zondag

Zeggen we pastasalade, dan is de kans groot dat je visioenen krijgt van een zompig smakeloos exemplaar tijdens een picknick in 1995. Maar dat het ook anders kan, bewijst Vanja van der Leeden met deze versie met geroosterde bloemkool.

Pastasalade Vanja
Fotografie: Remko Kraaijeveld

> Naar recept: Pastasalade met geroosterde bloemkool en broccoli van Vanja van der Leeden

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.