De lekkerste Zweedse chocoladetaart: kladdkaka

Kladdkaka: de naam klinkt misschien niet zo appetijtelijk, maar deze smeuïge chocoladetaart uit Zweden is de droom van elke chocoladeliefhebber. De cake maken kost je maar vijf minuten tijd en het bakken duurt maar 15 minuten. Je bent dus te allen tijde maar 20 minuten verwijderd van een overheerlijk dessert. 

Kladdkaka maken doe je zo

Verwarm je oven voor op 175°C en vet een cirkelvormig taartvorm in van ongeveer 24 centimeter doorsnee.

Smelt de boter in een pannetje en voeg stapsgewijs de chocolade toe tot je een smeuïg chocolade-botermengsel hebt.

Haal je pan van het vuur en voeg al roerend de rest van de ingrediënten toe.

Doe je deeg in de bakvorm en bak de cake 15 à 20 minuten. De binnenkant moet nog lopend zijn. Als de buitenkant te donker wordt, kan je je baksel afdekken met aluminiumfolie.

Eet de kladdkaka recht uit de oven met een bolletje ijs of eet het koud met eventueel wat slagroom.

Meer lekkere recepten voor chocoladetaart:

kladdkaka

Voor 8 personen:

  • 200 gram boter + extra voor invetten
  • 200 gram pure chocolade in stukjes
  • 4 eieren
  • 250 gram suiker
  • 40 gram bloem
  • Snufje zout
Reageer op artikel:
De lekkerste Zweedse chocoladetaart: kladdkaka
Sluiten