Redactie
Redactie Diner 27 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Het perfecte pizzadeeg: zo maak je het!

Inderdaad, we hebben al een aantal recepten voor zelfgemaakte pizza’s, en zelfs één met een recept voor klassiek pizzadeeg. Maar als je écht the real deal wilt ervaren, volg dan de volgende stappen. Het kost even wat tijd, maar die 24 uur wachten is totally worth it

Het deeg
Doe beide bloemsoorten met het zout in een grote kom, en meng in een andere kom het water met de gist en olijfolie. Giet dit bij het bloemmengsel en kneed met je handen tot het goed gemengd is, dit duurt ongeveer drie minuten. Laat het deeg een kwartier rusten onder een schone theedoek.

Het rusten
Haal het deeg weer tevoorschijn en kneed nog drie minuten. Verdeel in twee gelijke stukken en vorm beiden tot een bal. Leg ze op een met bloem bestoven plank of bord en bedek met vershoudfolie. Laat in de koelkast 24 uur rusten.

De vorm
Haal 30-45 minuten van tevoren het deeg uit de koelkast en leg het op een met bloem bestoven werkblad. Maak met je vingertoppen voorzichtig de rand maak de pizza groter door hem tussen je handen heen en weer te schudden. Doe dit voorzichtig zodat er geen gaten in komen.

De oven in!
Verwarm je oven voor op 220 graden. Top de bodem met je favoriete toppings zoals tomatensaus, mozzarella en basilicum, en bak de pizza’s in 4-6 minuten in de voorverwarmde oven.

Klik hier de bijbehorende video te bekijken.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.