Culy Homemade: ricottacake met frambozen en bramen

Culy 17 dec 2016 Dessertrecepten

Deze ricottacake is heerlijk klef en smeuïg, doordat je ricotta toevoegt. Hij staat binnen een handomdraai op tafel en met extra poedersuiker eroverheen gestrooid wordt -ie extra feestelijk. Snel maken, dus!

Warm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng de boter, suiker en vanillemerg tot een homogeen en romig mengsel ontstaat.

Voeg de eieren een voor een toe en meng door het botermengsel. Wacht met het toevoegen van het nieuwe ei tot het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg de melk en de ricotta toe en roer tot alles is gemengd.

Zeef de bloem en het bakpoeder over het mengsel, voeg ook het zout toe. Vouw dit met een spatel door het mengsel tot een deeg ontstaat. Doe dit deeg in de cakevorm en leg de frambozen en bramen er bovenop. Bak de cake in 45 minuten op 180 graden gaar, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de ricottacake iets afkoelen voor je hem uit de vorm haalt. Zeef wat poedersuiker over de cake en serveer dezelfde dag nog.

Ricotta cake

  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 300 gram ricotta
  • 2 grote eieren
  • 190 gram bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • Snuf zout
  • 180 milliliter volle melk
  • Grote handvol frambozen
  • Grote handvol bramen
  • Poedersuiker om mee te bestuiven
Reageer op artikel:
Culy Homemade: ricottacake met frambozen en bramen
Sluiten