Culy
Culy Inspiratie 20 jun 2016

5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 25

Elke week komen er weer heel veel nieuwtjes in onze digitale én fysieke postbus. Nieuwe producten, bijzondere ontwikkelingen en scoops – vers van de pers. Daarom: 5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie!

Dorstlust

1. Afgelopen zaterdag opende de eerste frisdrankwinkel van Nederland: Dorstlust’s Drankerij. Hier vind je de meest gekke frisdrankjes die je nergens anders tegenkomt. Cola uit Afrika, water uit Monaco en fris uit Duitsland.

Het bedrijf Dorstlust werd gestart door drie jonge Amsterdammers, die écht goeie (fris)dranken wilden verkopen. Niet alleen aan horeca, maar ook aan mensen thuis. De dranken zijn natuurlijk, veelal biologisch, en vooral heel spannend.

De Drankerij vind je vanaf nu in de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost. Zit je iets verder weg? Bestel dan lekker via de webshop.

Tussock Jumper

2. Twee enthousiaste wijnmakers vonden de mooiste druiven, niet in één land, maar wereldwijd! De wijnen van Tussock Jumper zijn dan ook typerend voor het land van herkomst en worden ter plekke gebotteld.

Het regent dan ook onderscheidingen. Zo mocht de chardonnay onlangs een gouden plak in ontvangst nemen, als ‘best value of France’.

Wij worden, naast de fijne smaak, ook heel blij van de beesten met de rode trui op het etiket. Onze favoriet is trouwens de Nero d’Avola. De wijnen zijn vanaf nu te koop bij Jumbo.

3. Een initiatief waar we blij van worden, is Cooqing. Een nieuw, online concept waarbij gepassioneerde hobbykoks en restaurants met elkaar in contact worden gebracht.

Het werkt als volgt: als hobbykok meld je je aan, je wordt in een professionele keuken geplaatst, en je kookt de sterren van de hemel. Jij betaalt niks, maar je trommelt wel een stel vrienden op (en zij betalen voor het diner).

Allerlei toprestaurants doen al mee, zoals Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven, de Salentein in Nijkerk en Le Bon Vivant in Maastricht. Aanmelden kan via de website.

Magioni de gezonde pizza die voedt als een salade

4. Het ambitieuze pizzamerk Magioni heeft een gezond alternatief voor de ouderwetse diepvriespizza op de markt gebracht: verse pizzabodems op basis van bloemkool en rode biet. Er zijn twee kant-en-klare belegde pizza’s: Beef Bastard & Veganini.

De oprichtster van Magioni, Manon van Essen, vertelt: “Pizza is voor veel mensen een favoriete maaltijd, maar ook een guilty pleasure. Magioni maakt van die guilty pleasure een healthy pleasure zonder hierbij in te leveren op smaak. De pizza’s met minimaal 150 gram groente bevatten evenveel calorieën als een maaltijdsalade, maar smaken altijd als een echte pizza. Het beste van twee werelden!”

De Magioni pizza’s zijn vanaf nu te koop bij Albert Heijn XL winkels en online bij de Appie.

Slimme mensen dieten niet

5. Een boek dat direct onze aandacht trok, is Slimme mensen diëten niet van Charlotte Markey. “Waarschijnlijk het beste boek ooit over gewichtsverlies”, aldus Scientific American.

Want: diëten werkt niet. Integendeel, onderzoek bewijst dat diëten de kans op gewichtstoename alleen maar vergroot. Psychologe Charlotte Markey toont aan dat het anders kan. Het gaat namelijk niet om wat je eet, maar om hoe en waarom je eet.

Haar aanpak, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek van artsen, voedingsdeskundigen en psychologen, verandert voorgoed je eetgewoontes en leert hoe je je brein kunt ‘trainen’ om gezondere keuzes te maken. Het gevolg? Blijvend en gezond gewichtsverlies, zonder te diëten.

Interessant! Het boek is nu te koop voor € 19,99.

 

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 dingen waar we blij van worden op de Culy redactie: week 25
Sluiten