Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je vegan wentelteefjes met (winter-)aardbeien

Verlang jij ook zo naar zoete wentelteefjes met aardbeien? De zomerkoninkjes mogen dan niet in het seizoen zijn, maar er is goed nieuws: de Calinda is de winteraardbei die al je hunkeringen stilt. Zoet, volsappig en dieprood, zoals het hoort. Maak er deze vegan wentelteefjes mee.

Elke winter, als het weer appels en peren is wat de klok slaat, verzuchten we waarom we niet nóg meer aardbeien hebben gegeten toen het nog kon. De sappige zoete vruchtjes zijn lekkerder dan snoepjes en we kunnen er intens naar verlangen.

Deze winter hoeft het niet meer bij verlangen alleen te blijven. De schappen van je supermarkt zijn namelijk rijk gevuld met een winteraardbei: de Calinda. Na een proces van 19 jaar experimenteren is het gelukt om een aardbei te telen in de Spaanse volle grond die van februari tot april verkrijgbaar is.

Speur ernaar bij je lokale supermarkt en maak er deze vegan wentelteefjes mee.

Vegan wentelteefjes winteraardbei Calinda
Bron: Calinda

Vegan wentelteefjes met aardbeien

Verwijder het kroontje van de Calinda aardbeien. Snijd ze in stukjes en meng deze met een staafmixer met de sojamelk.  

Voeg aan de sojamelk de vanillesuiker en het volkorenmeel toe. Meng dit goed door elkaar. Doe het mengsel in een ovenschaal.  

Leg de boterhammen in het beslag. Draai de boterhammen om en laat ze zo’n halve minuut liggen. Haal de boterhammen uit de ovenschaal en laat ze even uitlekken op een bord. 

Verwarm wat olie in een pan koekenpan. Bak de boterhammen in de pan, voor een paar minuten. Draai om. Zorg dat beide kanten goudbruin zijn. Je kunt in een koekenpan gemakkelijk twee boterhammen per keer bakken.  

Garneer de wentelteefjes met een aantal Calinda’s en een flinke scheut ahornsiroop.  

De Calinda aardbeien zijn verkrijgbaar bij Nettorama, Hoogvliet, Poiesz, Dirk, Boni, Jan Linders, Ekoplaza en Vomar.

Meer vegan ontbijt recepten:

Vegan wentelteefjes met aardbeien
Bron: Calinda