Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 9 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Basics: het ultieme pannenkoekenrecept

Goudbruin gebakken in de pan, afgemaakt met stroop en opgerold: de pannenkoek heeft al jaren een bijzondere plaats in ons hart veroverd. En met dit pannenkoeken recept laten we je zien hoe je de aller, maar dan ook állerlekkerste maakt!

Is het hun veelzijdigheid, de nostalgische aantrekkingskracht, of gewoon de onweerstaanbare geur die je keuken vult terwijl ze bakken in de pan? Een ding is zeker: pannenkoeken zijn een universele liefde en we kunnen niet zonder.

De eenvoud van de pannenkoek biedt ook een mogelijkheid om je culinaire creativiteit te uiten. Zo kun je de pannenkoeken ook bakken met bacon of appel. Bovendien kun je je pannenkoek ook hartig maken met kaas, champignons of andere groenten. Maar ook in de toppings kun je erop losgaan. Naast stroop zijn we dol op pannenkoeken met chocoladepasta, vers fruit en slagroom.

Pannenkoeken bakken zonder melk: het kan!

Pannenkoeken recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Culy’s pannenkoeken recept

  1. Combineer de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom en meng goed.
  2. Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk, gesmolten boter en eventueel vanille-extract toe, voor een zoete smaak.
  3. Giet de natte ingrediënten langzaam bij de droge ingrediënten en roer vervolgens tot een glad beslag is gevormd. Zorg ervoor dat er geen klontjes overblijven.
  4. Verhit een koekenpan of een pannenkoekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
  5. Giet een schep van het pannenkoekenbeslag in de pan. Draai de pan rond, zodat de bodem van de pan is bedekt met het pannenkoekenbeslag.
  6. Bak de pannenkoek tot er belletjes op het oppervlak verschijnen en de randen goudbruin zijn, draai ‘m dan om en bak de andere kant tot hij mooi goudbruin is.
  7. Herhaal vervolgens dit proces met de rest van het beslag, waarbij je extra boter of olie toevoegt aan de pan indien nodig.
  8. Serveer de pannenkoeken warm, met stroop, vers fruit, chocoladesaus, slagroom of andere favoriete toppings.
Pannenkoeken recept
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer pancakes

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.