DIY: de simpelste chocolade frosting ooit

Culy 1 apr 2013 Dessertrecepten

Chocolade frosting maakt nét het verschil wat betreft het uiterlijk en de smaak van praktisch elke (cup)cake of taart. Dit recept voor een frosting is easy, geschikt om alle zoete recepten mee af te maken én het tovert je favoriete baksels direct om tot ware kunstwerkjes.

Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Voeg het cacaopoeder en het zout toe. Meng het vanille extract met de melk. Voeg nu de  melk en poedersuiker toe en roer tot het mengsel mooi glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel meer poedersuiker toe. Et voilà: je zelfgemaakte chocolade frosting is een feit.

Bron: Flickr

  • 120 gram ongezouten boter
  • 35 gram cacoapoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 300 gram poedersuiker
  • 80 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
Reageer op artikel:
DIY: de simpelste chocolade frosting ooit
Sluiten