Redactie
Redactie Koekjes Bijgewerkt: 5 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Zelf bitterkoekjes maken

Bitterkoekjes zijn zo simpel om zelf te maken, dat je je na afloop zult afvragen waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Wij gebruikten het recept van Rudolph van Veen en maakten er vervolgens deze heerlijke bitterkoekjesbavarois mee.

Let overigens wel op dat je blanke amandelen gebruikt, en niet die met een bruin velletje. Zijn dat de enigen die je kunt vinden? Blancheer ze dan twee minuutjes en schuif de velletjes ervan af. Bitter amandelextract koop je online hier, bij delicatessenzaakjes en sommige apotheken.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Verwarm je oven voor 190 graden.

Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met een paar druppels bitter amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in ongeveer tien minuten goudbruin en gaar.

koekjes bakken

Bron: Alecvuijlsteke

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.