Redactie
Redactie Ontbijt 15 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Ijsjes als ontbijt: honing-yoghurt popsicles met zomerfruit

Hoe kun je zwoele zomerdagen beter doorkomen dan met een heerlijk verkoelend ijsje? Om je hoofd koel te houden kun je het beste ‘s ochtends al beginnen met verfrissend eten. De oplossing: ijs als onbijt! Met dit recept voor honing-yoghurt ijs met zomerfruit van de vrolijke blog Joylicious kun je zonder schuldgevoel de dag beginnen. 

Meng de yoghurt en honing in een grote kom. Doe het gemengde fruit erbij en roer voorzichtig door. Giet het mengsel in een maatbeker met een tuitje zodat je het makkelijk in de ijsvormpjes kunt schenken en leg in de vriezer.

Wil je de ijsjes heel mooi hebben voor bijvoorbeeld een feestje? Maak dan een spuitzakje van een stevig diepvrieszakje waar je het hoekje vanaf knipt.  Laat het ijs minimaal 3 uur en het liefst een nacht in de vriezer hard worden.

Haal de ijsvormpjes ‘s ochtends uit de vriezer en laat drie tot vijf minuten ontdooien, dit maakt het makkelijker om ze uit de vormpjes te halen.

Tip: heb je wat van het yoghurt-mengsel over? Doe het in de blender en maak er een heerlijke smoothie van!

Bron: joylicious

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.