Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: tonijnburgers met remoulade en gefrituurde peterselie

Jummie: deze tonijnburgers zijn zó lekker! Als lunch, snack of diner (met wat frietjes en/of een salade erbij). We maken er zelf remoulade bij en wat gefrituurde peterselie, voor een verslavende crunch. Om je vingers én je bord bij af te likken…

Dat is handig: in het visschap in de supermarkt vind je nu kant-en-klare wakameburgers, van Sea Green (opgericht door zeewier connaisseur Toine Wilke en visexpert Bart van Olphen). Sorry, wat? Wakameburgers: visburgers, gemaakt van zalm of tonijn en gezonde, duurzame zeegroenten. Zoals wakame. Die toevallig hartstikke goed voor je zijn.

Wij gingen voor de versie met tonijn en maakten daarmee deze goddelijke tonijnburgers. Lekker met homemade remoulade en gefrituurde peterselie.

tonijnburgers met wakame

Zo maak je deze tonijnburgers

Begin met het maken van de remouladesaus. Hak daarvoor de ingrediënten – zonder de mayonaise – fijn in een keukenmachine. Roer ze daarna door de mayonaise. Ook lekker: als je een snufje kerrie of vadouvan toevoegt!

Was de peterselieblaadjes en dep ze heel goed droog. We gaan ze frituren, maar dan wel op een manier die de Amerikanen ook wel ‘shallow fry’ noemen. Want je gaat natuurlijk niet je hele frituurpan aanzetten, alleen om een paar blaadjes peterselie te frituren! Dus gewoon in een koekenpannetje: een laagje olie en goed heet laten worden.

Nu is het oppassen geblazen: gooi snel maar voorzichtig een handje peterselie in de hete olie. Let op: dit gaat knetteren van jewelste. Dus zorg dat je een sprongetje naar achteren kunt maken. Voeg ook niet alle peterselie in één keer toe, want dan koelt de olie teveel af en wordt de peterselie niet mooi knapperig. Liever in drie keer.

Schep de peterselie met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op wat velletjes keukenpapier. Bestrooi met zout.

Bak de tonijnburgers in een koekenpan met een beetje olijfolie aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden, bestrijk beide helften met een klein beetje boter en grill ze kort in diezelfde koekenpan.

Beleg de broodjes met wat blaadjes sla, de tonijnburgers en een flinke schep remoulade. Bestrooi met de gefrituurde peterselie en eet meteen op.

visburgers met tonijn

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.